ظاهر ویندوز در طول دورههای مختلف از ویندوز ۷ تا نسخههای جدید و در نهایت ویندوز ۱۰ شباهتهای بسیار زیادی دارند. البته بهتر است بگوییم قالب اصلی این ویندوزها تفاوت چندانی ندارند و فقط از لحاظ تجربه کاربری بهبود پیدا کردهاند.
درباره ویندوز ۱۱، اما این مسئله صدق نمیکند. به عنوان اولین نسخه از ویندوز، که با رابط کاربری مشابه اندروید تولید شده، ویندوز ۱۱ باگهایی دارد که به احتمال زیاد در نسخههای بعدی اصلاح خواهند شد. در کالاومگ به بررسی تفاوت ویندوز ۱۱ و ویندوز ۱۰ خواهیم پرداخت.
تفاوت رابط کاربری ویندوز ۱۰ و ۱۱
رابط کاربری اولین چیزی است که شما به عنوان کاربر ویندوز ۱۱ با آن مواجه خواهید شد. رابط کاربری ویندوز ۱۱ تغییرات گستردهای کرده است. برای مثال میتوان به آیکنها و پنجرههای جدید و متفاوتی اشاره کرد که باعث جذابیت بصری زیادی در این نسخه جدید ویندوز شده اند.
علاوه بر این طرحها زندهتر شده اند و سایههای آیکنها باعث زیبایی بیشتر و نوین شدن ویندوز شده اند. تسک بار هم دچار تغییرات زیادی شده اند. در ادامه نیز به بررسی سایر ویژگیهای متفاوت و جالب ویندوز ۱۱ خواهیم پرداخت و آنها را با ویندوز ۱۰ مقایسه خواهیم کرد.
آموزش مرحله به مرحله نصب ویندوز ۱۱
برنامههای اندرویدی
این یک تفاوت ویندوز ۱۰ و ۱۱ است که برای کاربران اهمیت زیادی دارد. دیگر دوران شبیه سازهای اندرویدی به پایان رسیده است. شما با نصب ویندوز ۱۱ میتوانید برنامههای اندرویدی را به راحتی روی سیستم خود نصب کنید و با خیال راحت از آن استفاده کنید.
شرکت آمازون پیشاپیش اعلام کرده که شرایط را برای این کار فراهم میکند. به عبارتی شما میتوانید به راحتی وارد Amazon Appstore شده و برنامههای مختلف را روی ویندوز ۱۱ نصب و اجرا کنید.
قابلیت دسکتاپ مجازی | تفاوت ویندوز ۱۱ و ویندوز ۱۰
این قابلیت در واقع امکان این را برای کاربران فراهم میکند تا دسکتاپ خود را به راحتی شخصی سازی کرده و از آن بهترین استفاده را ببرند. این ویژگی به صورت به خصوصی برای اشخاصی که به استفاده از مک بوک عادت دارند کمک میکند.
زیرا شما میتوانید با شخصی سازی دسکتاپ، نسخهی شبیه سازی شدهای از مک بوک خود را روی ویندوز تجربه کنید. این ویژگی را میتوان یکی از بهترین تفاوت ویندوز ۱۱ و ویندوز ۱۰ دانست.
صفحه لمسی و قلم نوری
از دیگر تفاوتهای windows قدیمی با جدید شرکت مایکروسافت پشتیبانی بهتر از گجتها و ویژگیهای دیوایس شما است. در نسخه جدید ویندوز ۱۱، تمام امکانات و ویژگیهای لپتاپ یا کامپیوتر شما با بهترین نحو با نرم افزار sync میشوند.
به عنوان مثال ویندوز ۱۱ موارد ضمنی را به قلم دیجیتالی شما اضافه می کند که باعث میشود حس کشیده شدن قلم بر روی کاغذ را هنگام یادداشت برداری داشته باشید.
نوار وظیفه جدید در تفاوت ویندوز ۱۱ و ویندوز ۱۰
سالهاست که از زمان طراحی ویندوز، آیکنهای نوار وظیفه ویندوز در سمت چپ قرار داشته است. اما در ویندوز ۱۱ سرانجام مایکروسافت این رویه را تغییر داده و حالا دکمه استارت و آیکنهای جستجو، ویجتها و همچنین برنامهها در وسط نوار وظیفه قرار گرفتهاند.
این تغییر خصوصاً برای مانیتورهای فوق عریض بسیار مناسب است. مایکروسافت البته کماکان امکان بازگشت به چینش قبل را نیز فراهم کرده است. مایکروسافت همچنین بخش جستجو را نیز بهبود داده و حالا نتایج جستجو بسیار سریعتر نمایش داده میشود.
چینش پنجرهها
در ویندوز ۱۰ شما توانایی این را دارید که با کشیدن پنجرهها به اطراف صفحه، آن را به دو قسمت تقسیم کنید. همچنان اگر صفحه مانیتور بزرگتر باشد شما نیاز دارید تنظیمات بیشتری انجام دهید.
در مقابل ویندوز ۱۱ به شما امکان این را میدهد که صفحه خود را به شکلهای مختلفی تقسیم کنید و چندین پنجره را کنار هم قرار دهید. در حالتی که دو مانیتور به کیس متصل باشند شما میتوانید مجددا تنظیمات را متفاوت کنید و تنظیمات مناسب خود را در آن اجرا کنید.
کنترل سنتر
در ویندوز ۱۰ و نسخههای قبلی شما در گوشه سمت راست نوار وظیفه به تنظیمات اولیه مثل وای فای و صدا دسترسی دارید. در حالیکه با نصب ویندوز ۱۱ متوجه خواهید شد که کنترل سنتر جدیدی به آن اضافه شده که کاملا متحول شده و اجازه تغییرات زیادی را به شما میدهد.
این ویژگی برای افرادی که نیاز دارند به چند پنجره به صورت همزمان دسترسی داشته باشند، خیلی مفید خواهد بود. علاوه بر این اپلیکیشن Settings هم حالا بازطراحی شده است. به این ترتیب بدون اینکه وارد منوهای قدیمی مثل کنترل پنل شوید میتوانید در Settings انواع تنظیمات را تغییر دهید.
در تفاوت ویندوز ۱۱ و ویندوز ۱۰، این موارد مهم و اساسی هستند. اما چندین تغییر دیگر هم وجود دارد که لازم است برای دانستن آن با ادامه مقاله همراه باشید.
گیمینگ
یکی از موارد تفاوت ویندوز ۱۱ و ویندوز ۱۰، در بهبود تجربه گیمینگ است. مایکروسافت حالا قابلیت AutoHDR را به ویندوز ۱۱ اضافه کرده است. به این ترتیب اگر مانیتور شما از HDR پشتیبانی میکند، اما بازی این قابلیت را ندارد، ویندوز بهصورت خودکار محتوا را به HDR تبدیل میکند.
به این ترتیب برخی بخشهای تصویر مثل نور خورشید یا بازتاب منابع نور با روشنایی بیشتری نسبت به سایر مناطق نمایش داده میشود. همچنین ویندوز ۱۱ از قابلیت جدید DirectStorage استفاده میکند.
این قابلیت از سرعت بالای حافظههای NVMe SSD استفاده میکند تا سرعت بارگذاری بازیها بالاتر برود. سرانجام با قابلیت xCloud در اپ ایکس باکس میتوانید بازیها را از سرویس ابری مایکروسافت استریم و بازی کنید؛ بدون اینکه کارت گرافیک قدرتمندی داشته باشید.
فرق ویندوز ۱۰ و ۱۱ در این مسئله بسیاری از گیمرها را متقاعد کرده که این نسخه از ویندوز به مراتب بهتر است. اما سوال مهمی پیش میآید که ویندوز ۱۱ با کدام دستگاهها سازگار است؟
ویندوز ۱۱ رسماً تنها از پردازندههای نسل هشتم یا جدیدتر اینتل و یا رایزن ۲۰۰۰ یا جدیدتر AMD پشتیبانی میکند. همچنین مادربورد سیستم شما باید از ویژگی امنیتی TPM 2.0 بهرهمند باشد. در این صورت اگر ویندوز ۱۰ اوریجینال دارید، آپدیت ویندوز ۱۱ را به صورت خودکار پس از انتشار نسخه نهایی دریافت خواهید کرد.