دانش تکنولوژی

تاریخچه شرکت لنوو، از آغاز تا امروز

تاریخچه لنوو

امروز قصد داریم به سراغ داستان برند لنوو یکی دیگر از ابرقدرت‌های حوزه‌ی ساخت کامپیوترهای شخصی برویم؛ تا برای خرید لپ تاپ لنوو به راحتی جواب سوالاتی چون « لپ تاپ لنوو ساخت کدام کشور است؟»، «کیفیت برند لنوو خوب یا بد؟»، و به طور کلی «تاریخچه شرکت لنوو» را بگیرید.

قهرمان تاریخ شرکت لنوو چه کسی است؟

لیو چوانژی قریب به ۷۵ سال پیش در ژنچیانگِ چین به دنیا آمد و ۲۰ سال بعد از تولدش برای آموزش خلبانی به ارتش چین پیوست. با وجود اینکه Liu Chuanzhi در امتحانات ارتش بسیار موفق عمل کرده بود اما به دلایلی شخصی حضور در ارتش چین را تاب نیاورده و ارتش را ترک و به ارتش جمهوری‌خواه پیوست. سیاست‌های ضدانقلابی لیو، موجب شد وی به شهرهای دورافتاده تبعید شود؛ در آن سال‌ها دولت چین افرادی چون لیو چوانژی را که از بهره‌ی هوشی بالایی برخوردار بودند و عقاید ضدانقلابی داشتند را به شهرهای دور تبعید و از آن‌ها روی زمین‌ها کار می‌کشید تا به نوعی کنترلشان کرده باشد.

لیو دو بار توسط دولت تبعید شد و بار دوم پس از طی دوران تبعید خود به پکن بازگشت و کار خود را در یک شرکت کامپیوتری آغاز کرد. فعالیت این شرکت در حوزه‌ی تولید پردازنده‌های کامپیوتری بود؛ با این‌حال لیو در این شرکت هم دوام نیاورد و در سال ۱۹۸۴ این شرکت را هم به دنبال تاسیس شرکت خود، ترک کرد. یکی از نکات جالب توجه در سرنوشت اغلبِ موسسینِ برندهای بزرگ جهانی همین شاخصه‌ی یک جا بند نبودن و از این شاخه به آن شاخه پریدن‌هاست. ویژگی که منجر به یادگیری‌های بسیار و کشف نبوغ و خلاقیت ایشان در زمینه‌هایی شده که بعدها در همان زمینه صاحب ثروت هنگفتی شده‌اند.

لیو در ۱۹۸۴ با اعتباری که دولت به محققین پرداخت می‌کرد اقدام به برداشتن اولین قدم‌های تاسیس شرکت «لجند» کرد، و در نوامبر ۱۹۸۴ به اتفاق یک گروه ده نفره که متشکل از متخصصین کامپیوتر بودند؛ در دفتری کوچک در شهر پکن به طور رسمی فعالیت شرکت New Technology Developer را آغاز کردند. این شرکت‌ کمی بعد از شروع فعالیت خود، نامش را به Legend Holding تغییر داد. برخلاف تصورتان اینگونه نبود که از همان ابتدا، فعالیت شرکت لجند با تولید کامپیوترهای شخصی استارت خورده باشد؛ بلکه این شرکت در آغاز واردات محصولاتی چون تلویزیون‌های رنگی به بازار چین را بر عهده داشت؛ و حضور در عرصه‌ی تولید را با دستگاهی استارت زد که با اتصالش به یک کامپیوتر به مردم چین این امکان را می‌داد کامپیوتری به زبان چینی داشته باشند.

داستان برند لنوو با تولید این دستگاه دارای نقطه‌ی عطفی در سرنوشت خود شد. این محصول توانست مقام اول را در رقابت‌های ملی علم و فناوری که در چین برگزار می‌شد به دست آورد و به همین دلیل آکادمی علوم چین به شرکت لجند برای تولید چنین محصولی پاداشی معادل ۲۵۰۰۰ دلار پرداخت کرد. به تاریخچه شرکت لنوو برگ زرین دیگری افزوده شد، وقتی تنها بعد از چهار سال از تاسیس خود موفق به دریافت ۲۵۰۰۰ دلار شد؛ لیو چوانژی با پاداش دریافت‌شده از آکادمی علوم دومین شعبه‌ی شرکت خود را در هنگ‌کنگ افتتاح کرد و سپس با اجازه‌ی دولت چین امکان نقل مکان به چین و ادامه دادن فعالیت‌هایش در هنک‌کنگ را پیدا کرد.

قهرمان داستان لنوو

یانگ یوانکینگ از استخدام تا ریاست لنوو

در همان سال شرکت لجند برای جذب نیرو یک آگهی استخدام در روزنامه‌ی China Youth News رفت. ۵۰۰ نفر برای اینکه شانس خود را برای استخدام در این شرکت آزموده باشند در مصاحبه غیر‌حضوری این شرکت ثبت‌نام کرده و رزومه‌ خود را فرستادند که تنها ۱۲۰ نفر از آن میان موفق به شرکت در مصاحبه‌ی حضوری شدند.

در نهایت اما، تنها ۵۸ نفر اقبال‌یافته در شرکت لنوو استخدام شدند. اقبال اصلی اما بر پیشانی یانگ یوانکینگ نوشته شده بود که به دلیل استعداد شگرف و پیشرفت روزافزونی که از خود نشان می‌داد تا مرتبه‌ی ریاست شرکت لنوو پیشروی کرد؛ و تا امروز هم ریاست شرکت به عهده‌ی این جوان با استعداد دیروز است که به تمنای پیدا کردن یک شغل همراه با ۵۰۰ نفر در آزمون ابتدایی این شرکت حضور پیدا کرده بود. البته این موضوع نباید اینگونه تفسیر شود که شانس راه‌گشایِ یانگ بود؛ در حقیقت تلاش و پشتکار یانگ او را برای دِرو کردن فرصت‌های پیشِ رو، بخت‌یار کرده بود.

بیشتر بخوانید: صفر تا صد مقایسه لپ‌تاپ لنوو و ایسوس

کیفیت برند لنوو در ساخت اولین کامپیوترهای شخصی

بالاخره شرکت لجند که عمده‌ی فعالیت‌هایش با واردات محصولاتی از جمله‌ کامپیوترها در بازار چین گره خورده بود؛ در سال ۱۹۹۰ اولین کامپیوتر شخصی خود را تولید و به بازار عرضه کرد. این کامپیوتر که با نام Legends 586 تولید شده بود در سال ۱۹۹۳ موفق به کسب عنوان بهترین کامپیوتر شخصی شد. این در حالی بود که تا آن زمان دو شرکت AST و کامپک در حوزه‌ی تولید کامپیوترهای شخصی بسیار موفق عمل کرده بودند.

کامپیوتر‌های شخصی لنوو

ورود به بازارهای جهانی با نام «لنوو»

زمانی که لجند تصمیم گرفت وارد بازارهای جهانی شود با این مشکل روبه‌رو بود که شرکت دیگری در بازارهای بین‌المللی با همین نام فعالیت می‌کرد؛ به همین دلیل چاره این بود که مدیران گرد هم آمده و نام دیگری برای کمپانی خود برگزینند. در نهایت سال ۲۰۰۳ لجند برای همیشه جای خود را به لنوو داد.

خواندن داستان برند لنوو درس‌های زیادی می‌تواند برایمان در پی داشته باشد و خرید لپ تاپ را از این برند برایمان راحت تر کند. یکی از میان این همه درس، اینکه اگر قصد کارآفرینی دارید همین امروز با نگاهی جهانی به بازار وارد شوید تا همه‌ی فرصت‌ها و تهدیدهای نام‌گذاری را از نظر گذرانده و با بهترین استراتژی نام برند خود را انتخاب کنید.

اگرچه این عامل نتوانست جلوی موفقیت روزافزون لنوو یا همان لجند سابق را بگیرد، اما یک هزینه‌ی ۸.۵ میلیون دلاری روی دست لنوو گذاشت تا با تبلیغات بتواند مانع از ضربه‌ی سنگینی شود که گمنامی یک برند باعثش می‌شود.

تاریخچه شرکت لنوو با ورود به بازار جهانی به کدام سو رفت؟

مدیریت یانگ یوانکینگ منجر به تصمیمات فوق‌العاده‌ای در بخش تبلیغات در سالهای ۲۰۰۴ تا ۲۰۰۶ شد. این تصمیمات با حضور در المپیک ۲۰۰۴ یونان شروع شد، در این سال لنوو خود را به جهانیان معرفی کرد و یک سال بعد از آن بخش کامپیوتری IBM را به ارزش ۱.۷ میلیارد دلار خریداری کرد. این بخش در تولید کامپیوتر سرآمد بود و به لنوو کمک کرد تا به رتبه‌ی سوم تولید کامپیوترهای شخصی برسد.

تصمیمات پول‌ساز و برندینگ یانگ به همین‌جا ختم نشد بلکه وی در ۲۰۰۶ برای مسابقات فرمول یک، نوعی کامپیوتر طراحی کرد تا مورد استفاده‌ی شرکت‌کنندگان قرار گرفته و به این ترتیب خود را در کشورهایی که این مسابقات برگزار می‌شد صاحب اسم و رسم کند.

ساختمان شرکت لنوو

کیفیت برند لنوو در سطح جهانی زبانزد شد

تلاش شرکت لنوو در بازارهای جهانی با تولید کامپیوتر سرورها در سال ۲۰۰۸ آغاز شد که با موفقیتی هم همراه نبود. در همان سال البته لنوو لپ‌تاپ‌های IdeaPad و ThinkPad X300 تولید کرد و همزمان موفق به تولید و عرضه‌ی تبلت‌هایی با سیستم‌عامل اندرویدی و ویندوزی شد.

تاریخچه شرکت لنوو از آغاز تا به امروز دستخوش فراز و نشیب‌های بسیار بوده و در این نوشتار کوتاه نمی‌توان به تمام آن پرداخت؛ با این حال ما امیدواریم سرنخ‌های خوبی برای کنجکاو شدن در مسیر رشد یک بیزنس جهانی با همین مقاله‌ی کوتاه در اختیارتان گذاشته باشیم.

از این‌جا به بعد داستان برند لنوو را با معرفی برخی از محصولات این کمپانی جهانی پیش می‌بریم، از نظرات در مورد لپ ‌تاپ لنوو گفته و تلاش می‌کنیم کیفیت برند لنوو را در بازارهای جهانی مورد بررسی قرار دهیم.

بیشتر بخوانید: بهترین لپ‌تاپ‌های گیمینگ لنوو در سال ۲۰۲۱

محصولات لنوو از لپ‌تاپ تا اسمارت‌فون‌ها

محصولات لنوو در محدوده‌ی کامپیوترهای شخصی باقی نماند و علاوه بر آن تولید اسمارت‌فون‌هایی نظیر IdeaPhone به چرخه‌ی تولید این کمپانی جهانی اضافه شد و این تنها حداقلی از تولیدات این شرکت بوده است. سهم بزرگی از محصولات لنوو را می‌توان در حوزه‌ی سرورهای کامپیوتری، پرینترها و لوازم جانبی الکترونیکی، نرم‌افزارهای مدیریت آی‌تی و تلویزیون‌های هوشمند معرفی کرد.

لپ‌تاپ‌های سری IdeaPad

طراحی این لپ‌تاپ که از IBM الگوبرداری شده است توسط خود شرکت لنوو انجام شده و در سال ۲۰۰۸ به بازارهای جهانی عرضه شد. پس از آن لپ‌تاپ IdeaPad Yoga 13 با ویندوز ۸ مایکروسافت وارد بازار شد. کمی بعد اما در ۲۰۱۳ لنوو لپ‌تاپ‌های جدید خود را به بازار معرفی کرد؛ لپ‌تاپ‌هایی که قابلیت جدا شدن صفحه کلید از دستگاه را داشته و به نوعی دوکاره محسوب می‌شدند چرا که بعد از جدا شدن صفحه‌کلید همچون یک تبلت قابل استفاده بودند. همچنین این شرکت اینن سری از لپ‌تاپ‌های خود را با نام لپ تاپ گیمینگ وارد بازار کرده است

لپ تاپ های سری  ThinkPad

در طراحی این لپ‌تاپ‌ها از طراحی ماشین در ساخت آن بهره گرفته شده است و این یعنی با دستگاهی سر و کار داریم که در مقابل ضربه و تکان‌های ناگهانی مقاوم بوده و به سادگی تجهیزاتش متحمل خسارت نمی‌شود. این تجهیزات مجهز به سیستم شتاب‌سنج ایربگ ماشین است.

لپ‌تاپ‌های لمسی یوگا C930

این نوع از لپ‌تاپ‌ها مانند لپ تاپ‌های ایسوس باتری بسیار قوی داشته و از این رو برای افرادی که قدرت شارژ دهی برایشان بسیار حائز اهمیت می‌باشد خرید لپ تاپ ایسوس یا لپ تاپ لنوو  توصیه می‌شود.. همچنین کیفیت تصویر فوق‌العاده‌ای که از خود نشان داده آن را به گزینه‌ای محبوب برای مدیا دوستان تبدیل کرده است. به‌هرحال لنوو برای تولید این لپ‌تاپ تاچ دست به حرکتی نوآورانه زد و خلاقیت خود را در این حوزه به رخ کشید.

امروزه نظرات در مورد لپ‌تاپ لنوو، میان مصرف‌کنندگان حرفه‌ای این محصول بسیار مثبت بوده و در واقع این کمپانی جهانی در این بخش موفق به کسب جایگاه بالایی نزد مصرف‌کنندگان شده است. شاید همین هم دلیلی بود که شرکت لنوو تمایل پیدا کرد طعم چنین موفقیتی را در بخش‌های دیگر تولیدات خود نیز بچشد.

برند لنوو

اسمارت‌فون‌های لنوو

موضوع جالب توجه در بخش تولید گوشی‌های هوشمند شرکت لنوو، این مطلب است که لنوو طی یک حرکت در سال ۲۰۰۸ تصمیم گرفت داستان برند لنوو را تنها با تمرکز روی ساخت لپ‌تاپ‌ها پیش ببرد؛ و پیرو همین تصمیم بخش تولید گوشی و تبلت خود را به فروش رساند. اما خوشبختانه خیلی زود متوجه اشتباه خود شد و تاریخچه شرکت لنوو را از حذف بخشی چنین مهم، نجات داده و دوباره این بخش را خریداری کرد.

حدود ۹ سال قبل در سال ۲۰۱۲ اولین گوشی‌های هوشمند لنوو به بازار معرفی شدند؛ کیفیت فوق‌العاده این اسمارت‌فون در همان آغاز موجب شد به فروشی بیش از محصولات شرکت اپل در چین برسند. یک سال بعد از آن عرضه‌ی گوشی‌های هوشمند با سیستم عامل اندروید موجب افزایش سهام شرکت گوشی‌های هوشمند لنوو شده، و این شرکت توانست در این بخش سری میان سرهای عظیم‌الجثه‌ی تولیدکننده‌های اسمارت‌فون‌ها درآورد.

بیشتر بخوانید: نقد و بررسی لپ‌تاپ لنوو مدل Lenovo IdeaPad L3

لنوو با گوگل دست همکاری داد

در سال ۲۰۱۴ لنوو تصمیم گرفت بخش مربوط به گوشی‌های هوشمند خود را گسترش دهد؛ به این منظور سهام زیادی از شرکت موتورولا را خریداری کرد. سهامی که پیش‌تر توسط گوگل خریداری شده بود. به این ترتیب گوگل حق استفاده از برخی محصولات موتورولا را به لنوو داد. این همکاری به لنوو کمک کرد تا بتواند با بهره‌گیری از تکنولوژی‌های به کار رفته در موتورولا اسمارت‌فون‌هایی تولید کند که دارای قابلیت‌های چون دوربین‌های چندگانه بود. تصمیم خرید بخشی از موتورولا تصمیمی هوشمندانه بود که به لنوو کمک کرد به یکی از برندهای صاحب‌نام تولیدکننده‌ی گوشی‌های هوشمند در جهان بدل شود.

تلویزیون‌های هوشمند

شرکت شارپ یکی از تولیدکنندگان تلویزیون‌های هوشمند در جهان در سال ۲۰۱۳ پای میز قرارداد با لنوو نشست و با این شرکت قرارداد همکاری امضا کرد؛ پرواضح است این امضا تولید تلویزیون‌های هوشمند را به برگی از داستان برند لنوو تبدیل کرد. در نتیجه در سال ۲۰۱۴ لنوو توانست بیش از یک میلیون از تلویزیون‌های هوشمندِ تولید خود را به فروش رسانده و از این طریق سود خوبی به دست بیاورد.

سخن پایانی

به راستی شرکت لنوو برای کدام کشور است؟ پاسخ به چنین سوالی در سال ۱۹۸۴ مشخصا چین بود و در سال ۲۰۲۱ باید گفت کدام یک از ۶۰ کشوری که لنوو در آن‌ها شعبه دارد را می‌توان به عنوان کشور لنوو معرفی کرد؟ بله درست است لنوو متولد شده‌ی چین بود اما برای یک جهان فراتر از چین پرورش یافت. این شرکت چینی در واقع حاصل ادغام چندین شرکت دیگر بود که با بلندپروازی لیو چوانژی قهرمان داستان برند لنوو پا به عرصه‌ی وجود گذاشت و در نتیجه‌ی کیاست و دانایی یانگ در جهانِ تکنولوژی قد برافراشت.

آنچه خواندید شرحی کوتاه بر تاریخچه شرکت لنوو بود؛ بدون شک نظر مصرف‌کنندگان محصولات در هر بیزنسی بخش مهمی از این تاریخچه به حساب آمده و قادر به تغییر سرنوشت یک برند خواهد بود. بنابراین چنانچه شما هم تجربه‌ی استفاده از محصولات این شرکت جهانی را دارید تیم کالاوما مشتاق خواندن تجارب شماست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *