شاید برای شما هم اتفاق افتاده باشد، که در هنگام کار کردن با لپ تاپ،به طور ناگهانی سیستم شما هنگ کرده و شما قادر به استفادهی دوباره از آن نبوده باشید.قطعا هنگ کردن لپ تاپ یکی از بدترین اتفاقاتی است که کاربر را به شدت آزار میدهد.این اتفاق زمانی بیشتر به چشم میخورد که در یک جلسه آنلاین و یا در حال انجام کارهای مهم خود باشید.
اما وجود این مشکل در لپ تاپ شما دلیل بر خرید سیستم جدید نمیباشد زیرا قیمت لپ تاپ روز به روز در حال افزایش است و بیشتر افراد توانایی خرید آن را ندارند. این مقاله قصد داریم به شما آموزش مشکل هنگ کردن لپ تاپ را به شما شرح دهیم.
دلایل هنگ کردن لپ تاپ
۱. مشکل در کارت گرافیک لپ تاپ
یکی از دلایل اصلی هنگ کردن لپ تاپ از کارت گرافیک آن میباشد زیرا امکان این وجود دارد که لپ تاپ شما قدرت کافی را برای پردازشهای سنگین و یا بازیهای نصب و اجرا شده بر روی سیستم را دارا نمیباشد و همچنین مشکل ایجاد شده برای کارت گرافیک لپ تاپ میتواند بر هنگ کردن و کندی سیستم تاثیر زیادی داشته باشد.
.. معرفی بهترین لپ تاپ های کالاوما در بلک فرایدی ۱۴۰۱ ..
۲. اتمام ظرفیت هارددیسک
از دیگر دلایل هنگکردن لپ تاپ میتوان به نداشتن حافظه کافی هاردیسک و همین طور ظرفیت رو به اتمام رم اشاره کرد. اصولا این ایراد در قطعه رم با محو و ناپدید شدن تصویر در لپ تاپ به وجود میآید، که در این هنگام کم بودن ظرفیت کش دلیل اصلی آن میباشد.از یک جهت دیگر درایوی که سیستم عامل بر روی آن نصب شده ظرفیتش پر شده باشد، منجر به هنگ کردن لپ تاپ میشود.
۳. اجرای همزمان چندین برنامه
از دلایل اصلی هنگ کردن لپ تاپ اجرای همزمان چندین نرم افزار در هنگام کار میباشد. کندی و افت سرعت اجرای نرم افزار و همین طور دیگر دستورات در CPU تحت تاثیر فشار وارده بر آن تحت تاثیر اجرای همزمان چندین نرم افزار مختلف میباشد.
۴. ویروسی شدن لپ تاپ
ویروسی شدن لپ تاپ هم میتواند منجر به کند شدن لپ تاپ و پایین آمدن سرعت آن در هنگام اجرای برنامهها باشد. اگر بر روی سیستم، آنتی ویروس مناسبی نصب نکرده باشید، احتمال ویروسی شدن لپ تاپ شما بیشتر شده و در نهایت تعداد دفعات هنگ کردن لپ تاپ در هنگام کار افزایش پیدا میکند.
.. گارانتی اصلی چیست؟ | گارنتی آرتین تجارت ..
۵. عدم یکپارچه سازی و مشکل رجیستری ویندوز
بهم ریختگی اطلاعات و عدم یکپارچه بودن آنها بر روی هارد لپ تاپ از مهمترین دلایل هنگ کردن لپ تاپ میباشد. علاوه بر این، از دلایل هنگ کردن لپ تاپ وجود مشکلات و نواقص در رجیستری ویندوز که همان تنطیمات نرم افزارها و سخت افزارها در سیستم عامل در هنگام نصب ویندوز بوده است.
رفع مشکل هنگ کردن لپ تاپ
۱. برنامه و سرویسهای ناخواسته در حال اجرا در پس زمینه را ببندید.
بدون شک اولین کاری که در هنگام هنگ کردن لپ تاپ باید انجام دهید، بستن برنامه و سرویسهایی است که در پس زمینه در حال اجرا میباشند. با فشردن کلیدهای ترکیبی Ctrl + Alt + Delete به صورت همزمان پنجره Task Manager برای شما باز میشود. در این قسمت باید برنامههایی را بررسی کنید که بیشترین مصرف منابع را از CPU و RAM دارند. اگر با برنامهای برخورد کردید که به صورت ناخواسته در حال استفاده از منابع لپ تاپ است، فقط باید روی آن کلیک کنید و سپس گزینه (End Task) را انتخاب نمایید.
زمانی که کلیه برنامهها و سرویسهای ناخواسته را شناسایی و فرایند انجام آنها را متوقف کردید، هنگ کردن لپ تاپ شما باید متوقف شود.هنگامی که با این روش، مشکل هنگ کردن لپ تاپ شما حل نشد، کلید پاور لپ تاپ را برای چند ثانیه بفشارید و سپس آن را مجددا راهاندازی کنید.
.. ۷ دلیل روشن نشدن لپ تاپ ..
۲. نصب آخرین آپدیت ویندوز
زمانی که شما به بروزرسانیهای سیستم عامل توجهی نداشته باشید، امکان دارد عملکرد لپ تاپ دچار مشکل شود و سیستم همچنان دچار هنگ کردن بشود.
توصیه ما به شما این است که یک نسخه قانونی از سیستم عامل مایکروسافت را نصب نمایید تا بتوانید از بروزرسانیهای آن استفاده کنید. اما در صورتی که شما از ویندوز ۱۰ استفاده میکنید، بروزرسانی خودکار روشن میشود. در بیشتر موارد بروزرسانیهای خودکار و آخرین درایورها به صورت آنلاین در دسترس قرار دارند.
۳. درایور کارت گرافیک را ریست کنید
اگر لپ تاپ شما به صورت غیر منتظرهای هنگ کرد، در ایتدا باید داریورهای ویدئویی لپ تاپ را چک کنید. پس، کلیدهای win+ctrl+shift+B را بفشارید، با این عمل صفحه نمایش شما به رنگ سیاه درآمده و پس از چندین ثانیه صدای بوق میشنوید که نشان دهنده ریست شدن کارت گرافیک لپ تاپ شما میباشد.
۴. نوار وظیفه یا task manager را باز کنید
با استفاده از کلیدهای ترکیبی ctrl+alt+delete قسمت تسک منیجر را باز نمایید و تمامی برنامههایی که هنگ کرده میباشند را به صورت اجباری یا force stop ببندید. اگر یکی از برنامههای هنگ کرده دارای خطای مهمی باشد ممکن است باعث کند شدن لپ تاپ شما شده باشد.
۵. لپ تاپ را به صورت دستی ریستارت کنید
با فشردن و نگه داشتن دکمه پاور لپ تاپ، آن را به صورت اجباری ریستارت نمایید، پس از ۳۰ ثانیه دوباره ویندوز را راهاندازی کنید. در بیشتر موارد، سیستم شما به صورت عادی و بدون خطا راه اندازی میشود. این موضوع در تمام لپتاپها، از لپ تاپ اپل گرفته، تا لپ تاپ دل ، یکسان است.
۶. برنامههای تازه نصب شده را مرور کنید
چک کنید که چه برنامههای جدیدی را روی سیستم نصب کردهاید. همچنین ممکن است نصب آنتی ویروس باعث بروز خطا و ناسازگاری در لپ تاپ شما شود. به صورت کلی، هر نوع تغییرات نادرست و نامناسب در سیستم شما باعث هنگ کردن لپ تاپ شما میشود.
۷. از قابلیت troubleshooting ویندوز استفاده کنید
از ویندوز ۱۰ به بعد قابلیتی به ویندوز اضافه شده، که با کمک آن میتو
از قابلیت troubleshooting ویندوز استفاده کنید
انید سیستم خود را را عیبیابی کنید. اگر لپ تاپ شما به صورت متعدد دچار هنگ کردن میشود، پیشنهاد میشود از این قابلیت استفاده نمایید.پس به قسمت تنظیمات ویندوز رفته و به قسمت troubleshoot بروید و برنامه یا سختافزاری را که فکر میکنید باعث هنگ کردن سیستم شما شده انتخابکرده تا ویندوز به طور خودکار آن را عیبیابی نماید.
۸. از حالت safe mode ویندوز استفاده کنید
همچنین شما میتوانید از قابلیت safe mode ویندوز استفاده کنید، تا مشکل هنگ کردن لپ تاپ خود را پیدا کنید. در حالت safe mode سیستم شما بدون هیچ عیبی کار میکند و در نتیجه نرمافزار یا قطعهای که باعث هنگی لپ تاپ شما شده است را به راحتی میتوانید، پیدا کنید.
به این منظور دکمههای win+R را به طور همزمان بفشارید و عبارت msconfig را بنویسید و سپس گزینه ok را بزنید. و درنهایت گزینه safe boot را در پایین زبانه boot انتخاب کنید و سیستم را ری استارت نمایید. پس از راهاندازی مجدد لپ تاپ، در حالت safe mode به دنبال برنامه هنگ کرده بگردید.
.. آموزش بک آپ گرفتن از اطلاعات لپ تاپ ..
کلام آخر..
اگر با راه حلهای بالا نتوانستید مشکل هنگ کردن سیستم خود را برطرف کنید و قصد خرید لپ تاپ جدید را دارید فروشگاه اینترنتی کالاوما دارای انواع مختلفی از لپ تاپها از برندهای مطرح میباشد که میتوانید با قیمت مقرون به صرفهای آن را تهیه کنید.