در ادامهی مرور تاریخ بزرگ ترین برندهای دنیا، امروز به سراغ «تاریخچه شرکت ال جی از آغاز تا امروز» میرویم. آنچه در این نوشتار به آن خواهیم پرداخت معرفی بنیانگذار این برند محبوب، خواستگاه ابتدایی آن، همکاریهای بزرگ شرکت ال جی، تولیداتی که در جهان صاحب رتبه شدند و … خواهیم پرداخت. این شرکت خوشهای و چند ملیتی تا به امروز فراز و فرود بسیاری را پشت سر گذاشته که در ادامه تا آنجا که از حوصلهی مخاطبین عزیز کالاوما خارج نشود به شرح تاریخچه ال جی خواهیم پرداخت.
همه چیز درباره شرکت ال جی
همه چیز درباره شرکت ال جی را با زدودن یک تصور اشتباه آغاز میکنیم؛ تصوری که تاریخچه ال جی را گره خورده با محصولات الکترونیک و تجهیزات مخابراتی میشناسد؛ اما این شرکت در تولید مواد شیمیایی هم صاحب رزومهای قوی است. این شرکت چند ملیتی از سال ۱۹۴۷ در مرکز کره جنوبی تاسیس شد و تا به امروز یکی از پرآوازهترین برندهای بینالملی است.
بنیانگذار گروه ال جی کوو این-هوی کارآفرین کرهای که نقش بسیار پررنگی در زمینه صنعت کره جنوبی به خصوص حوزه الکترونیک ایفا کرده بود؛ در سال ۱۹۴۷ یک شرکت شیمیایی به نام لاک هوی تاسیس کرد. لاک هوی بعدتر با نام لاکی کمیکال به معنای خوششانس به شهرت رسید. این ش رکت همچنان برقرار و با نام ال جی کِم به فعالیت خود ادامه میدهد.
برای بررسی تاریخچه ال جی باید به این موضوع مهم اشاره کرد که این شرکت در واقع یک افق تازه برای نوسازی صنعتی در کره جنوبی بود. شما تصور کنید سال ۱۹۵۲ زمانی که کره در اوج جنگ بود؛ شرکت ال جی با شجاعت تصمیم گرفت ریسک ورود به صنعتی را بپذیرد که تا پیش از خود، کسی به آن ورود نکرده بود.
ورود به صنعت پلاستیک
صنعت پلاستیک با هدف تولید دربهای غیرقابل شکست برای محفظههای آرایشی یک پدیده نو تجاری بود که ال جی شجاعانه به آن گام نهاد. در اوتِ همان سال اولین شانه پلاستیکی برند ال جی تولید شد و بعد از آن تولید در این خط گسترش پیدا کرد و دامنهاش به تولید مسواک، جعبه صابون و … رسید.
سال ۱۹۸۵ یکی از شرکتهای تابعه لاکی هوی با نام گلدستار کو تاسیس شد. محصولات این شرکت لوازم خانگی و الکترونیک بود و تا امروز همچنان با نام ال جی الکترونیک به فعالیت خود ادامه میدهد. سال ۲۰۰۳ میلادی این شرکت به منظور توسعه سیستم مدیریتی خود به یک هلدینگ تبدیل شد.
همه چیز درباره شرکت ال جی حول تکنولوژی و آنچه نیاز خانههاست میچرخد. میشود گفت شرکت ال جی چهارمین شرکت از شرکتهای خوشهای در کره جنوبی محسوب میشود که اغلب با برند جهانی سامسونگ همتای دیگر ال جی که از قضا او هم کرهای است مورد مقایسه واقع میشود.
بنیان گذار شرکت ال جی
کوو این-هوی در صنایع شیمیایی کره جنوبی یک کارآفرین بود؛ کارآفرینی پیشگام که او را با عنوان پدر صنعت الکترونیک کره میشناختند. به عبارتی میتوان اساس نوسازی کره بعد از جنگ جهانی دوم را مدیون کوو این-هوی دانست. وی اقدام به تاسیس شرکت ال جی کرد که در نهایت به یک برند جهانی تبدیل شد. این برند جهانی امروزه نزدیک به ۸۰ شرکت مختلف در حوزه الکترونیک، تجهیزات مخابراتی و مواد شیمیایی در سراسر جهان است که سرمایهای بالغ بر ۱۴۷.۲ میلیارد دلار ارزشگذاری میشود.
در سال ۱۹۴۵ میلادی کره جنوبی تازه توانسته بود استقلال خود را از ژاپن به دست آورد و هنوز از نظر صنعتی و تکنولوژی بسیار بکر بود. کوو این هوی در طی سالهایی که کشور اسیر استعمار بود تمام سرمایهی خود را جمع کرده بود چرا که معتقد بود تنها با توسل به قدرت سرمایهگذاری میتوان اوضاع کشور را بهبود بخشید و از در استعمار آن را رهانید.
از همین رو هم بود که قهرمانِ تاریخچه ال جی بازار صنعت کره را گسترش و رونق بسیاری داد و دامنه تغییرات ایجاد شده به واسطه تاثیر برند کوو این هوی در سبک زندگی مردم کره جنوبی فوقالعاده مشهود شد. محصولات این شرکت در آن سالها پلاستیک، خمیردندان، رادیو، تلفن، یخچال و تلویزیون بود.
در باب شخصیت جذاب کوو این-هوی اینگونه میگویند که وی یک کارآفرین فوقالعاده در بستر تجاری کره جنوبی بود که بسیار به نقش مسئولیت اجتماعی برندها تاکید میکرد. وی اعتقاد راسخی به اصل یکپارچگی بین مردم داشت و از همین رو برای مشتریان و پرسنل با استعدادش اهمیت و احترام ویژهای قائل میشد.
جنگ که به پایان رسید تولید لوازم آرایشی لاکی به موفقیت بسیار خوبی رسید و همین موفقیت موجب ورود این شرکت به صنعت پلاستیک و ساخت دربهای نشکن ظروف لوازم آرایش شد. تا سال ۱۹۵۴ نوعی خمیردندان آمریکایی با نام کلگیت محصول پرفروش کره جنوبی بود اما در آن سال ال جی خمیردندانی با یک تکنولوژی خاص تولید کرد که از لحاظ کیفیت به سرعت توانست جای برند آمریکایی را اشغال کند. دانستن همه چیز درباره شرکت ال جی در مجالی چنین کوتاه کار سادهای نست؛ با اینحال تلاش میکنیم به نکات مهم تاریخچه ال جی بپردازیم تا مشتاقان تا حدی به آنچه مایل به دانستنش در خصوص این برند هستند، دسترسی داشته باشند.
ایدهی تولید رادیو نقطهی عطفی بر تاریخچه ال جی
در حالی ایدهی شکلگیری یک فرصت تجاری جدید در ذهنِ این کارآفرین باهوش بعد از شنیدن جملهای درخشید؛ که در سال ۱۹۵۷ با سایر کارکنان مجموعهاش در شرکت جمع شده و مشغول گفتگو بودند. آن جمله که با این مضمون « این روزها شب هایم را صرف گوش دادن به رادیو می کنم.» از دهان یکی از مدیرانش خارج شد؛ منجر به پیشنهاد طرح ساخت رادیو شد.
اگرچه حاضرین در جلسه معتقد بودند به دلیل عقب بودن فناوری این تکنولوژی، اجرای این ایده بعید به نظر میرسد اما بنیانگذار باهوش تاریخچه ال جی معتقد بود میشود به مشکلات غلبه کرد و برای یادگیری تا مرزهای خارج از کره هم رفت؛ اما در نهایت وقتش رسیده تا از صنعت الکترونیکی داخلی کشور رونمایی کنیم.
نهایتا اولین اقدامی که منجر به سوق دادن کره جنوبی به سمت کسب عنوانِ «بزرگترین کشور در صنعت الکترونیک» شد؛ تحقق رویای ساخت رادیو بود. به این ترتیب در حالی که هنوز کره در گوشه و کنار کشور حامل زخمهای ناشی از جنگ و خرابیهای آن بود؛ گلدستار (اکنون ال جی الکترونیک) موفق به رونمایی از صنعت الکترونیک خود شد.
در ۱۹۵۹ در حالیکه تا پیش از آن هیچ شرکت دیگری در کره جنوبی اقدام به تولید رادیو نکرده بود؛ ال جی الکترونیک با وجود فناوری عقب افتادهی این کشور به جای اینکه به واردات قطعات رادیو و مونتاژ آن بپردازد که به نظر عملی مطمئنتر بود، اقدام به تولید قطعات رادیویی کرد.
تولید قطعات داخلی یک ریسک بزرگ برای شرکت نوپای گلدستار محسوب میشد، اما ریسکپذیری کوو این هوی در نهایت منجر به تبدیل شرکت وی به یکی از رهبران فناوری جهان شد. تنها یک سال پس از این اقدام، گلدستار در تولید قطعات داخلی رادیو به موفقیت دست پیدا کرد. رادیوی گلدستار A501 تا همیشه در تاریخچه ال جی، یک نقطهی عطف محسوب میشود. اولین محصول کرهای که بالغ بر ۶۰ درصد از اجزای آن را کره بدون واردات قطعات خارجی، ساخته بود. رادیو تنها محصول کرهای نبود که ال جی آن را تولید کرد؛ بلکه محصولاتی از جمله تلفن، فن، یخچال، تلویزیون، تهویه هوا، ماشین لباسشویی اولین تولیدیهای داخلی کره بودند که بعد از رادیو گلدستار اقدام به ساخت و تولید آنها کرد.
به دنبال پاسخ برای دانستن همه چیز درباره شرکت ال جی، پیشتر به این سوال که « برند ال جی برای کدام کشور است» پرداختیم. کشوری که طوفانزده از مصائب جنگ و تحت استعمار شدید ژاپن بود به کمک نبوغ کوو این هوی یک کارآفرین کرهای توانست در صنعت الکترونیک جهان قد علم کند.
همه چیز از کره جنوبی شروع شد اما به آنجا ختم نشد؛ امروزه بسیاری از وسایل برقی که ما را در سراسر جهان احاطه کردهاند؛ تولید این برند جهانی هستند. پس شاید پربیراه نباشد اگر این برند را فراتر از مرزها و تعلق به همهی جهان بدانیم. کوو جهانی اندیشیده بود و این موجب تمایز برند او از برندهای محدود به داخل میشود.
موفقیتهای کوو این هوی به همینجا هم ختم نشد؛ بلکه در ۱۹۶۲ شرکتی تولید کرد که کارش تولید کابلهای برق و تجهیزات مخابراتی بود. در کنار آن هم یک شرکت مخابراتی برای تولید تلفنهای عمومی تاسیس کرد و اینگونه در ایجاد زیرساختهای ارتباطی کره جنوبی سهم عمدهای داشت.
نقش گسترش شرکت گلدستار در تاریخچه ال جی
جولای ۱۹۶۱ شرکت ال جی اولین تلفنهای اتوماتیک را در کره تولید کرد و تنها یک سال بعد از آن اقدام به صادرات محصولاتش به خارج از کشور کرد. لیست محصولات تولیدی این شرکت هرساله دستخوش تغییرات و افزودنیهایی جدید میشد. در ۱۹۶۳ سشوار، ۱۹۶۵ یخچال و فریزر، ۱۹۶۶ تلویزیون ۱۹ اینچی سیاه و سفید، ۱۹۶۸ سیستمهای تهویه هوا و در ۱۹۶۹ ماشین لباسشویی به لیست تولیدات این برند جهانی افزوده شد.
همه چیز درباره شرکت ال جی با مرگ «کوو» تمام نشد!
کوو این هوی در سپتامبر ۱۹۶۹ امپراطوری خود را رها و از دنیا چشم فرو بست. بعد از آن چا کیونگ کو پسر ارشد وی، به جانشینی پدر به عنوان رئیس جدید هیئت مدیره فعالیت خود را آغاز کرد. در اکتبر ۲۰۰۰ میلادی کوو این هوی توسط تالار مشاهیر الکترونیک به عنوان یکی از مشاهیر انتخاب شد. این تالار توسط اتحادیه لوازم الکترونیکی مصرفی تاسیس شده که در آن از رهبران صنعت الکترونیک تجلیل میکند.
چا کیونگ کو در دوران مدیریت خود موفقیتهای بیشماری برای ال جی به ارمغان آورد؛ موفقیتهایی نظیر شراکت با شرکتهای شناخته شدهی جهانی همچون هیتاچی، انایسی، و زیمنس در کارنامهی مدیریت پسر ارشد کوو این هوی ثبت شده است. علاوه بر اینها باید به افزایش تولیداتِ این شرکت هم اشاره کرد.
در اواخر دههی ۷۰ میلادی صنایع موجود در کره جنوبی تحت تاثیر بحران نفت قرار گرفت؛ درحالی که بسیاری از صنعتگران کرهای نتوانستند جان سالم از این بحران به در ببرند؛ شرک گلدستار نه تنها با موفقیت این دوران را سپری کرد بلکه به طرز جالبی موفق به افزایش ظرفیت تولیدات خود شد.
تاسیس اولین کارخانه در آمریکا، از بخشهای مهم در تاریخچه ال جی است. این اقدام برای شرکت بسیار سودآور بود چرا که حالا دیگر برای فروش محصول به شهروند آمریکایی، نیازی نبود کلی پول بابت حمل و نقل محصول از کره به آمریکا صرف کرد. بلکه به سادگی در آمریکا تولید و در آمریکا به فروش میرسید.
گلدستار در ابتدا موفق به فتح بازارهای داخلی کره جنوبی شد و پس از آن سراغ مارکت جهانی رفت. در کنار تولیدات انبوه خود در زمینهی محصولات خانگی، توسعه و رشد در صنعت پلاستیک را همچنان ادامه داد تا آنجا که موفق به احداث یک پالایشگاه شد که تا به امروز هم در حال فعالیت است.
دههی طلایی ۱۹۸۰
یکی از موفقترین دههها برای ال جی، همین دههی ۱۹۸۰ بود که در طی آن اتفاقات بزرگی برای این مجموعهی بزرگ بینالمللی رخ داد. در ادامه به شرح برخی از این اتفاقات خواهیم پرداخت:
- دههی ۱۹۸۰
در این سال علاوه بر شراکت با کشورهایی نظیر فلیپین، اندونزی، و مصر اولین دستگاه پخش سی دی خود را به بازار عرضه کرد. این اتفاقی نو در جهان تکنولوژی بود و با استقبال فراوانی مواجه شد. اما این تنها «اولین» در این سال نبود؛ بلکه اولین مایکروویو جهان هم در این سال و توسط همین برند تولید و عرضه شد.
- دههی ۱۳۸۳
دو شرکت لاکی و گلدستار با هم ادغام شدند؛ و بسیاری از محصولات الکترونیکی تحت نام این دو برند به فروش میرسید. این در حالی بود که در داخل کره جنوبی برخی از این محصولات با نان لاکی به فروش میرسید. برند لاکی در حوزهی تولید محصولات بهداشتی مثل صابون، مواد شوینده و .. معروف بود. به طور مثال خمیردندان لاکی از معروفترینهای این برند بود.
- دههی ۱۹۸۳ تا ۱۹۸۹
در طی این سالها ال جی علاوه بر تاسیس کارخانههایی در آلمان، تایلند و اندونزی که منجر به گسترده شدن امپراطوری این برند کرهای شد؛ همچنین اقدام به ساخت برجهای دوقلوی لاکی-گلدستار کرد و اینگونه پرچم اقتدار خود را با صدایی بلندتر در گوش تکنولوژی جهان فریاد کرد.
پایان سلطنت کو چا کونگ
و بالاخره در ۱۹۹۰ دوران سلطنت کو چا کونگ هم به آخر رسید و دور به نوهی بنیانگذار ال جی رسید. تغییر نام گلدستار به ال جی از تصمیمات این مدیر جدید بود. همچنین فروش شرکت در دوران وی از ۳۸ میلیارد دلار به ۱۴۰ میلیارد دلار افزایش یافت.
بد نیست بدانید سلطنتی که از پدر به فرزند میرسید با سلطنت کو بون مو دستخوش تغییر شد، چرا که کو بون مو به این دلیل که فرزند خود را در یک سانحهی تصادف از دست داده بود در نهایت براردزادهاش را به عنوان جایگزین برگزید.
همه چیز درباره شرکت ال جی در دههی ۹۰ بسیار پررونقتر از همیشه رقم خورد، افتتاح کارخانههایی در روسیه، تایلند، مصر، ایتالیا، انگلیس از جمله فعالیتهای پر سر و صدای این برند کرهای بود و در نهایت در اواخر دههی نود میلادی سیر دستاوردهای این شرکت با همکاری شرکت فیلیپس منجر به احداث شرکت ال جی- فیلیپس دیسپلی شد.
ورود به هزارهی جدید در تاریخچه ال جی
در دههی ۲۰۰۰ توسعه همچنان بخش جدایی ناپذیر برند ال جی بود. این شرکت در این دهه توانست تولیدات تازهای را به لیست محصولات خود اضافه کند. به طور مثال اولین میکروچیپها، اولین تلویزیونهای کریستال مایع و تلویزیونهای نازک و در نهایت اولین ال سی دی ۵۵ اینچی همگی حاصل توسعهی ال جی در این دهه بود.
در سال ۲۰۰۵ یک موفقیت چشمگیر برای ال جی به ارمغان آمد. یکی از تولیدات این برند تهویه مطبوع Whisen بود که در این سال توانست در جایگاه اول جهان قرار بگیرد و این رتبه را به مدت ۵ سال متوالی از آن خود کند. ال جی این موفقیت را در سال ۲۰۰۸ به عنوان دومین تولید کننده بزرگ ال سی دی در جهان تکرار کرد.
سال ۲۰۰۹ ال جی توانست دامنه خود را LG.com ثبت کند. در ۲۰۱۱ هم اولین تلویزیون سه بعدی را به بازار عرضه کرد تا بار دیگر رکورد اولینبارها را شکسته باشد. در فوریه همان سال ال جی کمیکال به عنوان برترین شرکت باتری ماشین برقی به جهان معرفی شد.
۲۰۱۳ با تولید یک اولیِ دیگر از راه رسید؛ در این سال اولین تلویزیونهای خمیده هوشمند تولید و به بازار عرضه شد. در سال ۲۰۱۴ تولیدات این شرکت با عرضهی تلویزیونهایی با فرمت جدید UHD ادامه پیدا کرد.
موفقیتهایی که ادامه دارد
نمیتوان در نوشتاری با این حجم به همه چیز درباره شرکت ال جی پرداخت، با این حال تلاش ما این بود به عمدهترین موفقیتهای این برند جهانی بپردازیم. سیر توفیق و توسعه این شرکت همچنان ادامه دارد تا آنجا که در ۲۰۱۶ باتریهای لیتیوم یونی مناسب برای لباسهای فضایی ناسا را طراحی و تولید کرد.
سلطنت به دور چهارم رسید
در ژوئیهی سال ۲۰۱۸ عاقبت کوانگ مو که پدرش را به واسطهی تومور مغزی در همان سال از دست داده بود؛ با استناد به قانون جانشینی پسر بزرگ به تخت امپراتوری ال جی نشست.
داستان لگوی ال جی
لگوی ال جی در کنار لگوی برندهایی چون آمازون، گوگل، و اپل از معروفترینها در جهان هستند. این لگو از دو نماد که هر کدام نمایندهی یکی از حروف ال و جی هستند شکل یافته است. در طراحی این لگو از دو رنگ قرمز و خاکستری در طراحی خود بهره برده است که هرکدام معنایی خاص را متبادر میکنند.
قرمز به معنای دوستی و خاکستری به معنای ساخت و قابلیت اطمینان است. استفاده از یک شکل دایرهای در طراحی نماد این لگو برای تداعی کرهی زمین است. وجود یک خط سفید در بخش فوقانی سمت راست که به شکلی ناتمام طراحی شده است خلاقیت و آمادگی تغییر را نشان میدهد.
همچنین بخوانید: تاریخچه سامسونگ از آغاز تا به امروز
نقش مسئولیت اجتماعی در برند ال جی
این شرکت صاحب اصول خاص خود در درک مشتریان و ارائه راهحلهای مفید و نوآورانه است. هدف این برند جهانی توسعهی فلسفههای مدیریت و خلق ارزش برای مشتریان به منظور بالا بردن کیفیت زندگی ایشان است. ال جی در تمام سالهای فعالیت خود به دنبال نفع عمومی با همکاری و اعتماد متقابل، احترام به اقتصاد بازار آزاد از برندهای پیشرو و در حال توسعهی جهانی است.
این شرکت در طی سالیان فعالیت خود ثابت کرده است نه تنها به دنبال افزایش سود و سرمایهی خود بوده بلکه همواره گوشه چشمی هم به اقدامات خیرخواهانه داشته است. اقداماتی نظیر اعطای بورسیه به دانشآموزهای فقیر مکزیکی، احداث کلاسهای کامپیوتر در مدارس قزاقستان از اقدامات خیرخواهانهی این برند جهانی است.
با مرور بخشی از این حمایتها بدیهی است در پاسخ به این سوال که «برند ال جی برای کدام کشور است»، نمیتوان به قطعیت تنها نامی از کره جنوبی برد چرا که این برند همهی مخاطبانش را در سراسر جهان همچون هموطنان خویش شمرده و در اعطای خدمات به ایشان و حتی اقدامات خیرخواهانه صادقانه برخورد کرده است.