راهنمای استفاده

راهنمای استفاده از اپل واچ ⌚

اگر از جمله افرادی هستید که به تازگی صاحب یک اپل واچ شده‌اید و درگیر چگونگی کارکردن با آن می‌باشید تا اخر این مقاله گام به گام همراه ما بمانید تا به راحتی یاد بگیرید چگونه می‌توان با ساعت‌های هوشمند اپل به راحتی کار کرد.

برای استفاده و راه اندازی اپل واچ، به یک گوشی آیفون با آخرین نسخه آی او اس نیاز دارید. همچنین برای انجام این کار بایستی بلوتوث گوشی شما روشن و به وای فای یا اینترنت موبایل متصل شده باشد.

قدم به قدم با نحوه استفاده از اپل واچ

پیش از آنکه بتوانید استفاده از اپل واچ را بیاموزید لازم است که با کارکرد قطعات و بخش‌های مختلف آن آشنا شویم. در ادامه این بخش‌ها را به شما معرفی می‌کنیم.

  • صفحه نمایشگر: بخش اصلی اپل واچ نمایشگر آن است. ضربه‌زدن، کشیدن و فشردن محکم انگشت روی آن هرکدام یک جسچر (gesture) جداگانه محسوب می‌شوند.
  • دکمه تاج دیجیتال: دکمه چرخان کنار ساعت که قابلیت‌های فراوانی دارد. با فشردن و نگه‌داشتن آن Siri فعال می‌شود، می‌توان زوم یا اسکرول را با چرخاندن آن انجام داد، با فشردن آن به صفحه اصلی یا Home Screen برمی‌گردید و با دوبار فشردن دکمه، برنامه‌هایی که اخیراً استفاده شده‌اند نمایش داده می‌شوند.
  • دکمه کناری: این دکمه بیضی‌شکل برجستگی کمی دارد و پایین دکمه تاج دیجیتال قرار دارد. با فشردن آن لیست برنامه‌هایی که اخیراً استفاده شده‌اند نمایش داده می‌شود. برای خاموش‌کردن ساعت و یا برقراری تماس اضطراری این دکمه را فشار دهید و نگه دارید.

قدم به قدم با نحوه استفاده از ساعت هوشمند اپل

در دومین قدم بهتر است سیستم عامل Watch OS خود را به روز رسانی کنید. با این به روز رسانی، جدیدترین ویژگی‌هایی که به این گجت جذاب اضافه شده است برای شما به نمایش در خواهد آمد و عملکرد اپل واچِ شما، بسیار دقیق‌تر خواهد شد.

بعد از به‌روزرسانی اپل واچ نوبت به تعیین این می‌رسد که می‌خواهید ساعت را در کدام دستتان ببندید. مشخص‌کردن این گزینه برای استفاده بهتر از اپل واچ و بهره‌بردن حداکثری از قابلیت‌های آن است.اغلب اوقات بعد از خرید اسمارت‌فون‌ها با انتخاب تم‌های مورد علاقه‌مان، کاور باب طبعمان، انتخاب بزرگی یا کوچکی فونت‌ها و … شروع به شخصی‌سازی آن می‌کنیم. در مورد اپل واچ هم  همین اقدام صورت بگیرد. در اولین بخش از کاستومایز به سراغ ظاهر این ساعت هوشمند می‌رویم که آن را واچ فیس می‌نامند.  بعد از انتخاب واچ فیس مورد نظر خود، به سراغ رنگ‌ها رفته و بخش‌های مختلف آن را آنگونه که مایلید بیارایید. روی این اپل واچ‌ها complication هایی وجود دارد که می‌توان از آن به منظور نمایش وضعیت آب‌وهوایی استفاده کرد.

اگر از اپل واچ مجهز به سیستم عامل Watch OS 2.0 استفاده می‌کنید؛ خوب است بدانید این سیستم عامل، از اپلیکیشن‌های موجود پشتیبانی مستقیم می‌کند. به این معنا که هر اپلیکیشنی که روی این گجت نصب باشد توسط خودِ ساعت، پردازش و کنترل می‌شود. اگر بازهم متوجه نشده‌اید که این موضوع به چه کار می‌آید؛ خیلی ساده باید گفت برای استفاده از اپلیکیشن‌های ارائه شده روی این گجت نیازی به همراهی یک گوشی آیفون نخواهید داشت. اپل واچ در این زمینه مستقل عمل می‌کند.

پس از انجام این مراحل فراموش نکنید که از اطلاعات اپل واچ خود یک نسخه‌ی بک‌آپ تهیه کنید تا در مواقع لزوم برای بازیابی اطلاعات خود از آن بهره ببرید. اپل واچ همچون اسمارت‌فون‌های این برند از گزینه‌هایی چون Restore، Wipe و Backup استفاده می‌کند.

بیشتر بدانید: ۵ مدل از بهترین ساعت های هوشمند اپل

نحوه استفاده از  اپل واچ با بهینه سازی تنظیمات

تنظیمات در اپل واچ بسیار گسترده است و شما برای اعمال تغییرات با تنوع بسیاری رو به رو هستید. برای روشن شدن موضوع اجازه بدهید یک مثال بزنیم، تصور کنید شما می‌خواهید مدل روشن شدن صفحه نمایش خود را تغییر دهید تا به جای اینکه به طور اتوماتیک این تغییرات اعمال شود با ضربه زدن بتوانید این تغییر را در صفحه نمایش بوجود بیاورید.

کالاوما پلاس

حالت اتوماتیک این وضعیت به گونه‌ای است که با برگشتن دستی که ساعت خود را بر آن بسته‌اید به سمت صورت، صفحه نمایش روشن خواهد شد. این وضعیت ممکن است برای عده‌ای خوشایند نباشد که با هر بار کشیده شدن دستشان به سمت صورت صفحه نمایش روشن شود؛ بنابرای به سادگی می‌توان این وضعیت را تغییر داد. مدت زمان روشن ماندن صفحه نمایش هم از دیگر وضعیت‌های قابل تغییر از ۱۵ تا ۷۰ ثانیه است.

فرض کنید در حال وقت گذرانی در یک اپلیکیشن هستید که با تماس تلفنی که برقرار می‌شود دست خود را در جهت مخالف صورت خود برگردانده و مشغول مکالمه می‌شوید در این وضعیت صفحه نمایش خاموش شده و چه بسا شما فراموش کنید که پیش از تماس تلفنی مشغول انجام چه کاری بوده‌اید، بنابراین امکان ایجاد تغییرات در این وضعیت، یک مزیت برای شماست که به محض کشیده شدن مچ دست به سمت صورتتان صفحه نمایش روشن شده و آخرین وضعیتی که در آن حضور داشتید را به شما نشان می‌دهد.

قابلیت Time to stand چگونه از سلامت شما محافظت می‌کند؟

Time to stand قابلیتی در اپل‌ واچ است و مادامی که آن را غیرفعال نکرده باشید؛ شما را از تایم‌های طولانی نشستن بدون هیچ تحرکی با آلارم دادن‌های به موقع، برحذر می‌دارد. اگر تایم طولانی را در وضعیت نشسته به سر ببرید روی صفحه نمایش این گجت باهوش یک پیغام مبنی بر اینکه «بلند شو و کمی راه برو تا سلامتیت به خطر نیفته» ظاهر می‌شود.

اپل واچ شما، ایمیل باکس شماست

با استفاده از این ساعت هوشمند امکان دسترسی مستقیم و همیشگی به ایمیل‌های خود را خواهید داشت. توصیه‌ی ما به شما استفاده از چندین پیام پیش‌نویس شده است تا در موارد لزوم بدون فوت وقت امکان پاسخ‌دهی به پیغام‌های خود را داشته باشید؛ البته این پیغام‌ها به صورت پیش‌فرض در تنظیمات این گجت قرار دارند که توسط شما قابل تغییر هستند.

یکی از قابلیت‌های کاربردی برای پاسخ‌دهی به ایمیل‌ها، استفاده از Handoff است. روش کار اینگونه خواهد بود که یک هماهنگی مشترک بین آیفون و اپل واچ شما برقرار می‌شود؛ تصور کنید در حال پاسخ دادن به ایمیل خود از طریق اپل واچ هستید که ناگهان آیفون‌تان در معرض دید قرار می‌گیرد. پس تصمیم می‌گیرد ادامه‌ی کار را با آیفون پیش ببرید.مزیت استفاده از قابلیت Handoff به شما کمک می‌کند بدون اینکه ناچار به تایپ پاسخ ایمیل از ابتدا شوید، ادامه‌ی متن ایمیل را  از آنجایی که در اپل واچ رها شده، پیش ببرید. همان‌طور که می‌بینید با توضیح هر قابلیتی در این گجت جذاب، بیشتر شیفته آن می‌شوید.

راهنمای استفاده از ساعت هوشمند اپل

دستیار صوتی اپل Siri چیست؟

اپل واچ به شما کاربردهای بسیاری می‌دهد. یکی از کاربردهای اصلی که قصد داریم به آن بپردازیم قابلیت Siri است.سیری یا Siri دستیار صوتی اختصاصی اپل برای کاربران خودش است که از طریق برقراری ارتباط کلامی می‌توانید درخواست انجام یک‌سری کارهای روتین و جالب را به او بفرستید. از او سوال کنید و بخواهید چیزی را برای شما نمایش دهد. سیری به تمامی برنامه‌های از پیش‌ نصب شده روی سیستم عامل محصولات اپل مانند: Safari ،Mail ،Messages ،Maps ،Safari و… دسترسی دارد و می‌توان آن‌ها را بدون اینکه انگشتی روی‌شان فشرده شود، اجرا و کنترل کنید.البته نباید فراموش کرد که این قابلیت هم چون بسیاری دیگر از امکانات این چنینی برای ایرانی‌ها، به دلیل عدم پشتیبانی از زبان فارسی چندان استفاده‌ای ندارد.

پشتیبانی از سرویس پرداخت اپل پی Apple Pay

در راهنمای استفاده از اپل واچ به کاربردهای متفاوتی باید پرداخت؛ یکی از کار راه ‌اندازترین کاربردهای این گجت پشتیبانی از سرویس پرداخت الکترونیکی Apple Pay است. این ویژگی در ۲۰۱۴ به اپل معرفی شد و بسیار مورد توجه کاربرانش قرار گرفت. اگرچه که با تاسف باید بگوییم این امکان فوق‌العاده به دلایلی که می‌دانید و می‌دانیم در کشور ما قفل است. با این‌حال اگر دائم‌السفر هستید در آن سوی مرزها برای یاری رساندن به شما امکان عالی خواهد بود.

قابلیت فورس تاچ (Force Touch)

قابلیتی که به شما امکان می‌دهد با فشار انگشت خود بر بروی صفحه نمایش اپل واچ دستورات خود را اعمال کنید. این ویژگی به ویژه هنگامی که از اپل واچ استفاده می‌کنید و درگیر فعالیت‌های روتین خود هستید بسیار کار راه انداز خواهد بود.

اسکرین شات

قابلیت جالب اسکرین شات در اپل واچ به گونه‌ای عمل می‌کند که شما خواهید توانست از صفحه‌ی نمایشگرتان یک تصویر ضبط کنید و همان را به گوشی آیفون خود منتقل کنید.

ردیابی تلفن آیفون از طریق اپل واچ

یک امکان فوق‌العاده‌ی دیگر، ردیابی محل قرار گرفتن آیفون به کمک اپل واچ است. اگر گوشی آیفون خود را در یک محدوده مکانی مشخص گم کرده باشید به سادگی می‌توانید از ردیاب اپل واچ خود برای پیدا کردن آن کمک بگیرید.

Time Travel و پیش‌بینی وضعیت آب و هوایی

برای مشاهده‌‌ی وضعیت آب و هوایی در ساعت‌های آینده‌ی منطقه مورد نظر خود می‌توانید از قابلیت‌ کاربردی Time Travel استفاده کنید تا با اطلاع دقیق از وضعیت در ساعت‌های آتی برای ادامه روز و سفرهای خود برنامه ریزی کنید.

راهنمای استفاده از ساعت هوشمند اپل

پشتیبانی از اپ‌های مورد علاقه‌ی ورزش دوستان

با Fitness Tracker شما امکان این را خواهید داشت که وضعیت سلامت جسمانی و عملکرد ورزشی خود را در طی روز ردیابی کنید. این قابلیت مورد توجه بسیاری از کاربران قرار گرفته است. در دنیای پر از استرس امروز چنین تکنولوژی‌های همواره مورد توجه علاقه‌مندان به ورزش قرار می‌گیرد. این قابلیت به شما اطلاعات جالبی در مورد وضعیت عملکردتان می‌دهد.

علاوه بر این، اپل واچ به طور پیش‌فرض از دو اپلیکیشن در حوزه فیتنس حمایت می‌کند. این اپلیکیشن‌ها با نام‌های Activity Monitor و Workout قابلیت‌های متنوعی به دوستداران فیتنس ارائه می‌کند. اپلیکیشن Activity Monitor را اگر غیر فعال نکنید به طور مرتب روزانه مدت زمان ایستادن، حرکات ورزشی، و سایر فعالیت‌های شبه ورزشی‌تان را ثبت می‌کند.

اما Workout وضعیت تمرین‌های شما را پیگیری کرده و نقاط عطف آن را به شما یادآوری می‌کند. مثلا اگر یک روز سه کیلومتر را دویده باشید در حالی که روزهای قبل ۲.۵ کیلومتر دویده‌اید؛ این موفقیت را به شما گزارش می‌دهد و موجب تقویت انگیزه برای تلاش بیشتر می‌شود.

همچنین بخوانید: راهنمای خرید بهترین ساعت هوشمند ۲۰۲۱

اپل واچ یا پستچی پیام‌ها

پیغام هشدار که بعد از هر پیغام تلفنی، ایمیل، واتس‌اپ و انبوه دیگرِ اپ‌های پیام رسان از طریق اپل واچ برای شما صادر می‌شود و اجازه‌ی اینکه پیغامی از زیر دستتان ناخوانده رد شود را به حداقل‌ترین حالت خود می‌رساند.اما اگر از دریافت حجم زیاد نوتیفکشن‌ها کلافه‌ شده و تصمیم دارید روزگار خود را برای مدتی در آرامش سپری کنید کافی است از وضعیت Do Not Disturb برای غیر فعال کردن ارسال نوتیفکشن‌ها استفاده کنید تا دیگر هیچ پیغام هشداری برای شما ارسال نشود.

قبل از اینکه نسخه‌ی Watch OS 2 برای سیستم‌عامل اپل واچ عرضه شود، این گجت تنها قادر به نمایش نوتیفکشن‌ها بود و شما برای پاسخ دادن به پیغام‌های رسیده ناگزیر به استفاده از آیفون خود بودید؛ اما از بعد عرضه‌ی این نسخه توسط کمپانی اپل، نه تنها می‌توانید هشدارها را دریافت کنید بلکه قادر به پاسخ‌گویی به پیغام‌ها در همین فضای اپل واچ هم هستید.

Map اختصاصی اپل واچ

اپل واچ‌ها مجهز به مپ اختصاصی هستند و این بسیار قابلیت کمک کننده‌ای است. در زمان‌هایی که برای پیدا کردن آدرس‌های مشخص نیازی به استفاده از موبایل خود نخواهید داشت و به راحتی از طریق صفحه نمایش اپل واچ خود نقشه خوانی کرده و به محل قرار خود می‌رسید. حتی می‌توانید از طریق اپل واچ خود اطلاعات مکانی که در آن حضور دارید را برای هرکسی پیامک کنید.

پشتیبانی از باتری اپل واچ

این احتمال وجود دارد که در شرایط خاصی باتری اپل واچ شما رو به کاهش باشد  و شما هم برای ادامه فعالیت‌های خود به آن نیاز داشته باشید. در این شرایط می‌توانید از قابلیت اختصاصی Power Reserve که در اپل واچ‌ها تعبیه شده است استفاده کرده و با فعال‌سازی آن، انرژی باقی‌مانده‌ی باتری را با تدبیر بیشتری مصرف و در اولین فرصت مجددا ساعت خود را شارژ کنید.

پشتیبانی از باتری اپل واچ

جمع بندی

در این مقاله ما تقریباً به صورت کامل درباره نحوه استفاده از اپل واچ و ویژگی‌ها و قابلیت‌های متنوع آن صحبت کردیم. اپل واچ آن‌قدر امکانات متنوع دارد که نمی‌توان در یک مقاله درباره همه آنها صحبت کرد. ما سعی کردیم پرکاربردترین ویژگی‌های اپل واچ را در این پست با شما به اشتراک بگذاریم. می‌توان گفت اپل واچ فراتر از یک گجت است و چنانچه اپل واچ شما از سیستم‌عامل Watch OS 2 پشتیبانی کند دیگر برای استفاده از امکانات آن نیاز چندانی به گوشی آیفون احساس نخواهید کرد و بسیاری از برنامه‌ها و قابلیت‌های آن مستقل از گوشی آیفون متصل شده عمل خواهند کرد.  اگر به دنبال اپل واچ جدید با قابلیت‌های بیشتری هستید پیشنهاد ما به شما فروشگاه اینترنتی کالاوما است.

[sc_fs_multi_faq headline-0=”h2″ question-0=”آیا ساعت هوشمند اپل به گوشی سامسونگ وصل می‌شود؟” answer-0=”یکی از نگرانی‌هایی که اغلب دوستداران تهیه‌ی این گجت هوشمند مطرح می‌کنند این سوال است که « آیا ساعت هوشمند اپل به گوشی سامسونگ وصل میشود». در طول این نوشتار با مثال‌هایی که زدیم دیگر این سوال بی‌جواب نمانده است؛ اما باز هم به طور صریح باید در پاسخ به این سوال گفت «بله»، نه تنها وصل می‌شود که از طریق همگام سازی این دو، به قابلیت‌های جذابی هم دست خواهید یافت.” image-0=”” count=”1″ html=”true” css_class=””]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *