📕تاریخچه شرکت شیائومی، از آغاز تا امروز🕐

تاریخچه شیائومی در آپریل2010 متولد شد. این شرکت در پایتخت چین، شهر پکن دفتر مرکزی خود را احداث کرد. هدف این شرکت تولید کردن گوشی‌هایی با کیفیت بالا و قیمت پایین بود؛ البته که از همان ابتدا هم بنا نبود صرفا به تولید گوشی‌های هوشمند بپردازند، بلکه برنامه‌های اسمارت‌فون‌ها و تجهیزات الکترونیکی هم از جمله اهداف این شرکت چینی بود.

تاریخچه شرکت شیائومی، از آغاز تا امروز

لی جون (Lei Jun) که رئیس شرکت king soft بود با شراکت یکی از مدیران آن زمان گوگل، لین بین شرکت شیائومی را تاسیس کردند. لی جون موسس و مدیر اصلی این شرکت برای تامین سرمایه‌ی مورد نیاز به سراغ دو شرکت چینی، یک شرکت سنگاپوری و در نهایت یک شرکت آمریکایی با نام کوالکام رفت؛ و از این طریق موفق به جذب سرمایه‌ی مورد نیاز برای نوشتن تاریخچه برند شیائومی شد.

اتفاق شگفت‌انگیز در همان سال‌های آغازین تاسیس این شرکت، با معرفی یک رابط کاربری  (UI) با نام (MIUI)  و منطبق بر بستر اندروید، شکل گرفت. این رابط کاربری که در همان ماه‌های ابتدایی تاسیس شرکت به بازار معرفی شد؛ به دو زبان انگلیسی و چینی در دسترس بود.

نزدیک به 30 میلیون کاربر تا پایان سال 2013 از MIUI استفاده کردند و پس از آن در سال 2014 این رابط کاربری روی بیشتر از 200 گوشی شیائومی نصب شد که برای شرکتی تا این اندازه نوپا یک موفقیت بی‌نظیر محسوب می‌شد.

به نظر می‌رسد شیائومی با یک  هدف ابتدایی به گونه‌ای گام‌های خود را برداشت تا بتواند تداعی‌گر کمپانی اپل در شرق باشد؛ و این البته به دلیل شباهت MIUI با IOS هم بود که کاربران را مژده‌ی استفاده از محصولی در قد و قامت اپل با قیمتی بسیار مناسب وعده می‌داد.

و البته باید اقرار کرد به هدف خود بسیار نزدیک شد؛ تا جایی که هواداران این برند چینی با تشکیل فن‌کلاب‌هایی به حمایت از این کمپانی پرداخته و نام خود را Mi Fans نهادند. شیائومی هرساله در روز 6 آپریل کمپین‌های فروش بسیاری برای معرفی محصولات جدید خود برگزار می‌کند.  شیائومی این روز را Mi Day نام نهاده است.

همه چیز درباره شیائومی؛ از آغاز تا امروز

پیش‌تر هم گفتیم همه چیز از 2010 شروع شد؛ درست زمانی که یک تیم هفت نفره متشکل از جوانانی در رده‌ی سنی 30-40 سال به پشتوانه‌ی استعداد، مهارت، و تجربه‌ی کار در شرکت‌های جهانی چون گوگل، مایکروسافت، موتورولا و … دور هم جمع شده و اقدام به تاسیس شیائومی کردند. نمی‌توان نقش جوان‌گرایی و تجربه‌ی جهانی موسسین این کمپانی چینی را در موفقیت زودهنگام آن نادیده گرفت.

تنها یک سال پس از تاسیس این شرکت جهانی، در می ماه 2011 لی جون اولین تماس خود را از طریق اولین تلفن همراه تولید شده توسط کمپانی‌اش، برقرار کرد. مطمئنا این لحظه را تمام کارکنان شیائومی هرگز فراموش نخواهند کرد؛ لحظه‌ای فراموش‌نشدنی که در آن یکی از محصولات شرکت شیائومی تولید شد. محصولی که مطابق با هدف اولیه‌ی این کمپانی از کیفیت بالا بهره برده بود و با قیمتی ارزان در دسترس مخاطبانش قرار می‌گرفت.

علی‌رغم اینکه تحلیلگران عنوان «اپل چینی» را برای این برند نوپای موفق برگزیدند، اما خود کمپانی شیائومی مسیر آمازون را در پیش گرفت و ترجیح داد عمده‌ی درآمدش از بخش ارائه محتوا و خدمات باشد. به هر روی کیفیت بالا همراه با قیمت ارزان، تلفن‌های هوشمند شیائومی را به یک نقطه‌ی عطف در تاریخ تلفن‌های هوشمند تبدیل کرد.

برای دانستن همه چیز درباره شیائومی از 2011 عبور می‌کنیم و به جشنواره‌ی موسیقی پاپ Mi و شیائومی Mi2 در سال 2012 می‌رویم. این جشنواره که در پکن برگزار شده بود هیچ هنرمندی را در دل برنامه‌هایش جا نداده بود؛ چرا که هدف از برگزاری این جشنواره تجدید پیمان، همبستگی و تجلیل از کارکنان شیائومی بود. اتفاقا در همین سال 2012 از میان محصولات شرکت شیائومی، 7.2 میلیون اسمارت‌فون به فروش رسید؛ که خود رویداد مهم دیگری در این سال محسوب می‌شد.

در اوت همان سال، کمپانی شیائومی مدل Mi2 تلفن‌های همراه خود را به بازار معرفی کرد. این مدل توانست تنها در عرض 11 ماه به تعداد 10 میلیون در کشورهایی نظیر آمریکا، بریتانیا، استرالیا و نیوزلند به فروش برسد.


بیشتر بخوانید: نقد و بررسی گوشی موبایل شیائومی Xiaomi Redmi Note 10


مشخصات شیائومی Mi2 که توانست به فروش فوق‌العاده دست پیدا کند:

  • پردازنده‌ی کوالکام اسنپدراگون s4 پرو
  • پردازنده‌ی چهار هسته‌ای 1.5 گیگاهرتز
  • رم 2گیگا بایت
  • تراشه‌ی گرافیکی آدرنو 320
  • ورود به 2013 و روانه شدن Mi3 و Redmi به بازارهای جهانی

تاریخچه شیائومی در جولای 2013 با معرفی Redmi و Mi3 وارد مرحله‌ی جدیدی از ادامه‌ی موفقیت‌های پیشین خود شد. پیش‌تر از طرفداران این کمپانی با نام Mi Fans  صحبت کردیم؛ بیش از 9 میلیون نفر از اعضای Mi Fans در آن سال تلفن‌های سری Redmi را پیش‌خرید کردند. در نهایت این استقبال گسترده منجر به فروش 18 میلیونی شده و میزان فروش این کمپانی چینی را بار دیگر به طرز شگفت‌انگیزی جا به جا کرد.

محصولات شرکت شیائومی آنگونه که گفتیم محدود به اسمارت‌فون‌ها نماند و در سپتامبر 2013 لی‌جون تصمیم خود را مبنی بر تولید تلویزیون‌های هوشمند 47 اینچی سه بعدی بر بستر اندروید، رسانه‌ای کرد.

شیائومی تلفن‌های هوشمند Mi3 خود را در دو سری عرضه کرد؛ که مشخصاتشان‌ را در ادامه می‌آوریم.

سری اول Mi3 :

پردازنده‌ی اسنپدراگون 800 کوالکام با فرکانس 2.3 گیگاهرتز

سری دوم Mi3 :

پردازنده‌ی تگرا 4 انویدیا

برای پایبندی به عنوان این نوشتار تا آنجا که امکانش مهیا باشد به همه چیز درباره شیائومی خواهیم پرداخت؛ پس باید بدانید تاریخچه موفقیت‌های این کمپانی چینی در سال 2013 به همین‌جا ختم نشد بلکه با افتتاح اولین فروشگاه خود در پکن، انتخاب آن به عنوان پنجمین گوشی پرمصرف چینی‌ها، و در نهایت فروش بالغ بر 26 میلیون تلفن‌های هوشمند به اوج خود رسید.

غوغای 2014 با خلق Ecosystem Mi

تاریخچه برند شیائومی در 2014 دارای یک نقطه عطف دیگر شد؛ نقطه عطفی که همراه با عنوان ارزشمندترین کارآفرین جهان در تاریخ ثبت شد. شیائومی این سال را با ارزشی بالغ بر 46000 میلیون دلار به پایان رساند. بر همین مبنا می‌توان گفت در این سال Ecosystem Mi موفق به کسب نتایج فوق‌العاده‌ای شد بود.

بازار هند همواره از پرسرعت‌ترین بازارهای فروش گوشی‌های هوشمند بوده است؛ به همین دلیل برای بسیاری از تولیدکنندگان گوشی‌های هوشمند رسیدن به موفقیت در بازار هند یک هدف مهم محسوب می‌شود. شیائومی هم در ژوئیه 2014 طی یک نشست مطبوعاتی کم‌سر‌و‌صدا ورود خود را به بازار هند اعلام کرد. همچنین این کمپانی برای فروش اسمارت‌فون‌های خود از شراکت بزرگ‌ترین وبسایت فروش اینترنتی هند با نام Flipkart بهره گرفت.


بیشتر بخوانید: نقد و بررسی گوشی موبایل Xiaomi Redmi Note 9 Pro


علاقه‌مندان هندی برای خرید گوشی‌های شیائومی باید در سایت اشاره‌شده ثبت‌نام کرده و محصول را پیش‌خرید می‌کردند، و این در حالی بود که موجودی کمپانی برای سیل مشتاقان هندی بسیار محدود بود و تنها در عرض چند ثانیه کل موجودی به فروش رسید و موفقیت دیگری برای شیائومی رقم خورد. اما آیا شیائومی به همین مقدار راضی بود؟

2015 و شکست رکورد گینس

شام کمپانی شیائومی یکی از بخش‌های جذاب کتاب «تاریخچه برند شیائومی» تا همیشه خواهد بود. این رویداد به یکی از رویدادهای مهم برای بسیاری از چینی‌ها بدل شده است. رویدادی که به منظور دوستی و دیدار بین طرفداران شیائومی با کارکنان شیائومی برگزار شده و تمام هزینه‌های رفت و آمد و اسکان طرفدارن به عهده‌ی این کمپانی خوش‌آوازه است.

این رویداد در پایان سال 2015 برگزار شد و در آن برای طرفداران این امکان فراهم شد تا به طور رودررو نظرات و انتقادات خود را با شیائومی در میان بگذارند. در همین رویداد مچ‌بند سری Mi هم رونمایی شد.

در آوریل 2015 شیائومی در سایت مطرح تجارت هند و همچنین در خرده‌فروشی‌ها گوشی سری Mi را برای فروش عرضه کرد. در 23 همان ماه لی‌جون گوشی هوشمند جدید خود را با نام Mi4i به بازارهای چین معرفی کرد. در حالی این سری جدید به بازار چین معرفی شد که در 30 ژوئن همان سال سری Redmi2 به بازار برزیل عرضه شد. این آغازی برای فروش این کمپانی بلندپرواز در خارج از مرزهای آسیا بود. اگرچه در نیمه‌ی دوم سالِ بعد بازار برزیل را ترک کرد.

و حالا دیگر در پاسخ به پرسش «شرکت شیائومی در کدام کشور است؟» به سختی بتوان تنها نام چین را آورد؛ بلند پروازی لی‌جون و همکارانش این برند را جهانی کرد.

و بالاخره در این سال این کمپانی مطرح جهانی توانست تنها در طی 24 ساعت رکورد بیشترین فروش گوشی‌های هوشمند را شکسته و در کتاب گینس جایی برای ثبت از آن خود کند.
2016 همچنان موتور تولیدات داغ است.

محصولات شرکت شیائومی در این سال شامل:

  • گوشی هوشمند Mi با مشخصات:
  • پردازنده‌ی کوالکام اسنپدراگون 820
  • صفحه نمایش فول اچ دی 5.15 اینچی با رزولوشن 1080 پیکسل
  • گوشی هوشمند Mi Mix با مشخصات:
  • پردازنده‌ی کوالکام اسنپدراگون 650 و 652
  • صفحه نمایش فول اچ دی 6.4 اینچی
  • باتری 4850 میلی‌آمپر بر ساعت
  • دوربین سلفی 5مگاپیکسل

در واقع شیائومی موفق شد با طراحی بی‌نقص خود جهان را به شگفتی وادارد تا آنجا که یک نمونه از تلفن‌های هوشمند سری Mi Mix در موزه‌ طراحی فنلاند نگهداری می‌شود.  همه چیز درباره شیائومی در 2016 همین‌جا به پایان رسیده و باید سفر خود را به 2017 آغاز کنیم.

2017 سال گسترش بازارهای جهانی

در آوریل این سال شیائومی، Mi6 را به دنیا معرفی کرد و همزمان در بازار پاکستان محصولات سری Mi و ردمی‌نوت را به صورت کاملا رسمی عرضه کرد. تاریخچه برند شیائومی در بازارهای جهانی به همین جا هم ختم نشد بلکه با افتتاح فروشگاه‌های MI Home در کشورهای بنگلادش، هند و بنگلور ادامه یافت.

در همان سال چند نمونه دیگر از محصولات شرکت شیائومی پا به عرصه‌ی وجود گذاشتند:

  • Mi Max2 با صفحه نمایش 6.44 اینچی IPS
  • نسخه 9 رابط کاربری MIUI V9
  • گوشی‌های هوشمند Mi Mix5
  • معرفی گوشی هوشمند Mi AI

اما همه چیز درباره شیائومی در 2017 حول محور تولیداتش نچرخید و موفقیت‌های دیگری هم کسب کرد؛ از جمله در ماه نوامبر 2017 در اسپانیا فعالیت خود را آغاز کرد و در دسامبر همان سال هم، اولین فروشگاه Mi Store در لاهور پاکستان تاسیس شد.

2018 فصل مشترک شیائومی و فیسبوک

در طی هشت سال پس از تاسیس، این کمپانی چینی به دستاوردهای بی‌نظیری رسید؛ اما همچنان راه برای بهتر شدن وجود داشت. فیس‌بوک و شیائومی برای ساخت عینک‌های واقعیت مجازی Oculus Go به توافق رسیدند و همین ارزش سهام این شرکت را به بیش از 100 میلیارد دلار رساند.

تاریخچه برند شیائومی همان‌گونه که می‌دانید با تولیدات فوق‌العاده با کیفیتش همچنان ادامه دارد و به نظر می‌رسد حالا حالاها قصد توقف ندارد. در ادامه لیستی از بهترین محصولات شرکت شیائومی در حوزه‌ی اسمارت‌فون‌ها می‌آوریم‌ و داستان برند شیائومی را فعلا به پایان می‌رسانیم.

  • Mi 11 Ultra ( این مدل از پرچمداران 2021 است)
  • Mi 10 5G  ( بهترین مدل برای علاقه‌مندان به عکاسی)
  • Mi 10 Pro ( از  پرچمداران 2020)
  • Mi Note 10 ( از پرچمداران با دوربین و باتری عالی)
  • Poco F2 Pro (از بهترین میان‌رده‌های 2021)

می‌توان بر این لیست موارد بسیاری نه تنها در دنیای اسمارت‌فون‌ها که در سایر بخش‌های تولیدی این کمپانی چینی، افزود.


بیشتر بخوانید: نقد و بررسی گوشی موبایل شیائومی Mi 10 Ultra

از استراتژی فروش تا مشتری‌مداری در داستان برند شیائومی

اصلی‌ترین مزیت‌ رقابتی برند شیائومی قیمت ارزان محصولات آن در قیاس با کیفیت بالای آن‌هاست. آنگونه که خود لی‌جون مدیرعامل این کمپانی معتقد است برندهایی نظیر سامسونگ و اپل قیمت کیفیت خود را از خریدار نمی‌گیرند؛ بلکه این هزینه‌ای است که صرف تبلیغات و هیایوی اطراف این برندها می‌شود و در نهایت پولش را خریداران پرداخت می‌کنند.

به همین دلیل لی‌جون راهی متفاوت در پیش گرفت و بدون برگزاری کمپین‌های تبلیغاتی پرهزینه بازار سنتی را کنار گذاشته و بازار فروش خود را بر بستر آنلاین متمرکز کرد؛ همین امر باعث شده هزینه‌ی نیروی کمتری بپردازد و بتواند با یک حاشیه‌ی سود پایین محصولات خود را به فروش برساند.

دومین مزیت رقابتی شیائومی که مرهونِ تجربه‌ی کاری لی‌جون در کینگ سافت است؛ به تعامل با مشتریان برمی‌گردد. خود لی‌جون در این خصوص می‌گوید:

«زمانی که در کینگ ‌سافت بودم، فرصت همکاری با شرکت‌هایی چون نوکیا و موتورولا برایم پیش آمد. خب همه می‌دانیم در آن زمان، این دو شرکت جزو غول‌‌های زمان خود بودند. یک روز به مسئول R&D هر دو شرکت چند مشکل را گوشزد کردم. اما آن‌‌ها اگرچه در ظاهر حرف من را قبول کردند ولی در عمل حرکتی از آن‌ ها ندیدم. ایده‌ اولیه‌ی اینکه اگر روزی سازنده‌‌ی گوشی همراه شدم، شما بتوانید هر مشکلی که در خصوص محصول وجود دارد را اطلاع دهید؛ از همانجا به سراغم آمد. من در عرض یک هفته، آخرین نظرات کاربرانم را بررسی می‌کنم. ضمن این که مدیران تولید شیائومی زمان زیادی از وقت خود را صرف مطالعه‌‌ی انجمن‌ های کاربران در اینترنت می‌کنند. به این ترتیب، وقتی پیشنهادی دریافت می‌شود بلافاصله به مهندسان شرکت منتقل خواهد شد. بعضی از موارد پیشنهاد شده می‌توانند در عرض یک هفته روی محصول پیاده‌سازی شوند.»

در راستای این تعامل و مشتری‌مداری کمپانی شیائومی هر سال برای قدردانی از طرفداران خود 100000 عدد کارت پستال برای اعضای Mi Fans ارسال می‌کند.

همه چیز درباره شیائومی را نمی‌توان در این فرصت کوتاه عنوان کرد، در این مسیر چالش‌های فراوانی هم بوده و سختی‌های به نظر لاینحلی پیش آمده که به پشتوانه‌ی مدیریت، خلاقیت و تجربه‌ی موسس و مدیران این کمپانی به درستی پشت سر گذاشته شده‌اند تا آنجا که به راستی نمی‌توان گفت شرکت شیائومی در کدام کشور است، چرا که امروزه این برند جهانی شده و تنها می‌توان گفت متولد کشور چین و بزرگ شده‌ی جهان است.

محصولات شیائومی :

امروز، کمپانی شیائومی مرزهای تولیدات خود را گسترش داده و در چندین زمینه فعالیت می‌کند. مهم‌ترین دسته بندی محصولات شیائومی عبارت است از :

  • موبایل
  • تبلت 
  • لپ‌تاپ 
  • لوازم جانبی
  • پاور بانک
  • خانه هوشمند ( شامل سنسور و سوئیچ، لوازم خانگی، پریز و تجهیزات برقی و روشنایی )
  • گجت های سلامت ( شامل مچ بند هوشمند و ساعت، ترازو، ماسک و دستکش، ماگ و فلاسک، عینک و… )
  • صوتی و تصویری ( شامل دوربین، تلویزیون، اسپیکر، هدفون و هندزفری و … )
  • تجهیزات شبکه
  • سبک زندگی ( شامل کیف و کوله و چمدان، عروسک و سرگرمی، لوازم اداری و… )

چرا قیمت محصولات شیائومی مناسب است؟

شرکت شیائومی تمرکز و هدفش بر روی فروش زیاد و سود پایین هست و به همین دلیل شیائومی در مقابل برند های دیگر از قیمت مناسب تری برخوردار است.

دلیل محبوبیت برند شیائومی چیست؟

برند شیائومی، به دلیل کیفیت و تنوع بالایی که دارد، بسیار پرطرفدار است.

شیائومی چه محصولاتی دارد؟

برند شیائومی محصولاتی چون موبایل، تبلت، لوازم جانبی، پاور بانک و ... را تولید کرده است.