صفحه اصلی > آموزشی : دلایل گرم شدن لپ تاپ چیست

دلایل گرم شدن لپ تاپ چیست

دلایل گرم شدن لپ تاپ چیست

شاید برای شما هم اتفاق افتاده باشد که، پس از کار کردن طولانی مدت یا پردازش‌های سنگین مانند بازی کردن باعث گرم شدن لپ تاپ شود؛ اما داغ کردن بیش از حد لپ تاپ و کند شدن آن در اثر گرمای زیاد نگران کننده است و ممکن به سیستم شما آسیب برساند و مجبور به خرید لپ تاپ شوید. داغ کردن بیش از حد لپ تاپ دلایل مختلفی دارد، به همین دلیل در این مقاله قصد داریم دلایل به وجود آمدن این مشکل را برای شما شرح دهیم.

دلایل داغ شدن ناگهانی لپ تاپ

به صورت کلی اصلی‌ترین دلیل گرم شدن لپ تاپ، فعالیت قطعات داخلی لپ تاپ می‌باشد. می‌توان گفت کارت گرافیک و سی پی یو معمولا اصلی ترین دلیل گرم شدن لپ تاپ می‌باشند اما با وجود تهویه مناسب و یک فن خنک‌کننده می توان از داغ شدن بیش از حد سی‌پی‌یو و جی‌پی‌یو جلوگیری کرد. همانطور که می‌دانید مدل‌های جدید لپ تاپ که با بدنه فلزی و باریک ساخته می شوند، فضای مناسب برای رد و بدل شدن هوا یا نصب فن خنک کننده وجود ندارد. به همین دلیل شاهد گرم شدن لپ تاپ در حین پردازش‌های سنگین هستیم.

پس گرم شدن یا حتی داغ شدن تا حدود مشخصی، نشانه خرابی در لپ تاپ شما نمی‌باشد; اما اگر در هنگام انجام کارهای روزمره شاهد داغ شدن شدید دستگاه خود هستید، باید علت دقیق آن را بیابید. علاوه بر لپ تاپ‌ها در کامپیوترهای خانگی یا حتی گوشی‌های هوشمند این مشکل نیز دیده می شود.

دلایل گرم شدن لپ تاپ چیست

۱. داغ شدن لپ تاپ در اثر تهویه نامناسب و وجود گرد و غبار در مجاری هوا

مجاری هوای اصلی لپ تاپ‌ها در زیر آن‌ها قرار گرفته‌اند. این مجاری، امکان تبادل هوا و به نوعی تنفس دستگاه را امکان پذیر می کند. وجود هرگونه مانع یا گرفتگی در این مجاری باعث گرم شدن لپ تاپ می‌شود. قرار دادن لپ تاپ روی فرش، موکت یا پتو می‌تواند باعث گرفتگی این مجرا ها بشود و تهویه هوا را مختل نماید. علاوه بر این، کرک‌های فرش و پتو به همراه گرد و خاکی که به طی زمان وارد دستگاه می‌شوند باعث ایجاد اختلال در کار فن‌ها یا پوشاندن سطح قطعات داخلی می‌شوند.

۲. خرابی قطعات داخلی مانند فن و باتری، یکی از دلایل داغ شدن لپ تاپ

لپ تاپ‌هایی که دارای کاربردهای گرافیکی و محاسباتی سنگین هستند، مجهز به CPU و GPU های قدرتمندی هستند. معمولا ایندستگاه‌ها از فن‌های خنک کننده داخلی استفاده می کنند تا حرارت را از درون لپ تاپ به خارج آن هدایت نمایند. اما باید به این نکته توجه داشته باشید که خراب شدن فن به دلیل ضربه یا استهلاک یا کاهش کارایی آن می‌تواند باعث گرم شدن لپ تاپ شود. شما می‌توانید با قرار دادن دست خود در جلوی مجاری هوای سمت چپ یا پشت لپ تاپ از کارکردن فن مطمئن شوید.

از سوی دیگر خراب شدن باتری لپ تاپ نیز یکی دیگر از دلایل گرم شدن لپ تاپ می‌باشد. این مسئله بیشتر در لپ تاپ‌های قدیمی بیشتر دیده می شود. علاوه بر این، کاهش شارژدهی باتری و افت ولتاژ آن باعث می‌شود که سرعت فن کاهش یابد و توانایی تهویه دستگاه نیز پایین بیاید.اگر دستگاه شما به شدت قدیمی شده و داغ شدن مداوم آن باعث اذیت شدن شما می‌شود، قیمت لپ‌تاپ hp بسیار مقرون به صرفه می‌باشد و شما می‎‌توانید آن را از سایت کالاوما خریداری نمایید.

۳. گرمای شدید به دلیل مشکلات نرم افزاری در لپ تاپ

با نصب ویندوزهای جدید به روی سیستم‌های قدیمی که قدرت زیادی ندارند، و همچنین نصب نرم افزار هایی که بی دلیل CPU یا GPU را درگیر می کنند و به روز رسانی نکردن درایور های مربوط به سی پی یو و کارت گرافیک از دلایلی هستند که می‌توانند باعث گرم شدن لپ تاپ شما می‌شوند. در این موارد، معمولا با درگیر شدن CPU و استفاده بیش از حد از توان سخت افزاری، شاهد داغ شدن همیشگی لپ تاپ خود می‌شوید و همچنین عمر دستگاه شما نیز به شدت کاهش پیدا می‌کند.

گرمای شدید لپ تاپ

۴. داغ شدن بیش از حد لپ تاپ به دلیل وجود ویروس

شاید برایتان عجیب باشد اما ویروس‌ها و بد افزارها هم می‌توانند باعث گرم شدن لپ تاپ شما بشوند. در مواردی ویروس‌ها به شکلی طراحی شده می‌باشند که با درگیر کردن بیش از حد قطعات سخت افزاری باعث خرابی دستگاه شما می‌شوند; این دسته از ویروس‌ها معمولا برای حمله به سرورها طراحی شده اند اما ممکن است لپ تاپ شما را نیز مورد هدف قرار بگیرند.

علاوه بر این، بدافزارهای جدید توانایی این را دارند که با استفاده از منابع داخلی سیستم شما اقدام به استخراج ارزهای دیجیتال مانند بیت کوین را داشته باشند. این مسئله فشار زیادی را به دستگاه وارد کرده و باعث داغ شدن آن می شود. عدم استفاده از فلش مموری آلوده و شبکه‌های وای فای ناشناس می تواند از بروز چنین مشکلاتی جلوگیری نماید.

چرا لپ تاپ بیش از حد گرم می‌شود؟

۵. استفاده از نرم افزارها و بازی های سنگین به صورت همزمان

لپ‌تاپ‌های گیمینگ به طوری طراحی شده‌اند که به شما اجازه استفاده همزمان از چندین نرم افزار گرافیکی سنگین و یا اجرای بازی‌های گرافیکی را می‌دهند اما لپ تاپ‌های اقتصادی یا دانشجویی قدرت کافی برای پردازش‌های سنگین را ندارند. رندرگیری، اجرای نرم افزارهای سه بعدی و انجام بازی‌های سنگین باعث کاهش عمر باتری دستگاه و بروز خرابی و مشکل در قسمت‌های مختلف آن، و همچنین گرم شدن لپ تاپ نیز می‌شود. گاهی اوقات حتی آنتی ویروس‌های سنگین با درگیر کردن CPU باعث ایجاد گرمای اضافه در لپ تاپ می‌شوند.

اگر به دنبال لپ تاپی هستید که با آن پردازش‌های سنگین و بازی‌های گرافیکی را انجام دهید،پیشنهاد ما به شما خرید لپ تاپ ایسوس و لنوو ، از نوع گیمینگ می‌باشد.

گرم شدن لپ تاپ

۶. استفاده همزمان از همه پورت های لپ تاپ و درگیر کردن بیش از حد سیستم

وصل کردن هر چیز اضافه‌ای به پورت‌های لپ تاپ باعث درگیر کردن سیستم و ایجاد گرمای اضافه درون دستگاه می‌شود. پر کردن پورت‌های یک لپ تاپ بخش مهمی از انرژی و توان محاسباتی دستگاه را به خود اختصاص می‌دهد. به همین خاطر ممکن است حتی در هنگام انجام کارهای روزمره و ساده با لپ تاپ خود شاهد گرم شدن آن باشید. اتصال فلش ها، کابل HDMI، هاردهای اکسترنال یا حتی کابل شارژر اندروید برای شارژ کردن گوشی از دلایلی هستند که فشار اضافه‌ای به CPU لپ تاپ وارد می‌نماید.

 

mahsa kiyani

پست های مرتبط

راه و روش‌های بازیابی رمز اینستاگرام

اینستاگرام به‌عنوان یکی از محبوب‌ترین شبکه‌های اجتماعی در جهان، فضایی برای اشتراک‌گذاری…

۲۷ آبان ۱۴۰۳

قدم به قدم با حذف حساب تلگرام | دیلیت اکانت تلگرام در تمامی پلتفرم‌ها

تلگرام یکی از پلتفرم‌های پیام‌رسان محبوب در دنیا است که میلیون‌ها کاربر…

۲۳ آبان ۱۴۰۳

روش‌های دانلود عکس از اینستاگرام +‌ معرفی برنامه

اینستاگرام، یکی از محبوب‌ترین شبکه‌های اجتماعی در دنیا است که کاربران بیشتر…

۱۹ آبان ۱۴۰۳

دیدگاهتان را بنویسید