تاریخچه شرکت سامسونگ، از آغاز تا امروز

سال 1938 لی بیونگ چول که عضوِ خانواده‌ای صاحب ‌نام و ثروتمند در یکی از مناطق کره جنوبی بود به شهر کوچکی به نام دانگو رفت و اولین شرکت تجاری خود را تاسیس کرد. لی بیونگ هزینه احداث این شرکت را به پشتوانه پدرش به دست آورده بود. حوزه فعالیت این شرکت صادرات ماهی خشک، مواد غذایی محلی و رشته فرنگی به کشورهای دیگر بود. داستان برند سامسونگ پیچیدگی‌های خاص خود را داراست.

اگر تا اینجای قصه را خوانده و حالا با ناراحتی از اینکه با یک عنوان گمراه‌کننده به جای گفتن از داستان سامسونگ، مجبور شده‌اید قصه یک ماهی‌فروش را بخوانید، و اصلا تاریخچه سامسونگ سبزی‌فروشی را کجای دلتان بگذارید و با همین احوالات، قصد ترک صفحه را دارید، صبر کنید! کمی دیگر با ما همراه باشید شاید نظرتان عوض شد.

تاریخچه شرکت سامسونگ

لی بیونگ چول موسس شرکت صادرات ماهی و رشته‌فرنگی نام شرکتش را Samsung Sanghoe نهاد، بله همانطور که حالا دیگر احتمالا حدس زده‌اید، برخلاف تصور عموم مردم که شرکت جهانی سامسونگ را از ابتدای فعالیتش یک برند جهانی می‌دانند در حقیقت سامسونگ هم مثل بسیاری دیگر از برندهای جهانی دیگر دوران افت و خیز بسیاری داشته تا آن حد که شروع تاسیس این برند هیچ ارتباطی با فعالیت امروزش هم نداشته است.

حق دارید اگر انتظار خواندن چنین شروعی را از داستان برند سامسونگ نداشتید. فروش ماهی و تولید اسمارت‌فون هیچ ارتباطی به یکدیگر ندارند.

لی بیونگ چول کارش را با چهل نفر کارمند آغاز کرد و اتفاقا در سال‌های ابتدایی موفقیت‌های بسیاری را به دست آورد تا آنجا که دفتر مدیریت شرکت ده سال پس از تاسیس به «سئول» پایتخت کره جنوبی منتقل شد. اگرچه این مستقر شدن در سئول چندان دوامی نیافت و با شروع جنگ کُره، لی هم عطای پایتخت نشینی را به لقایش بخشید.

داستان برند سامسونگ، داستان پر فراز و نشیبی است که منحصر به همین تجربه فروش و صادرات ماهی و رشته‌فرنگی هم نمی‌شود. لی در سال‌ 1954 یک شرکت با نام Chiel Mojik تاسیس کرد و فعالیت خود را منحصر به ریسندگی پشم کرد، این تجارت تا همین امروز هم یکی از بزرگترین فعالان صنعت پارچه به حساب می‌آید.

داستان شرکت سامسونگ و همکاری با موسس گروه هیوسانگ

مسیر داستان شرکت سامسونگ پیش از احداث شرکت Chiel Mojik، در سال 1947 با همکاری لی بیونگ چول مدیر شرکت سامسونگ و چو‌هانگ جای از سرمایه‌گذارن بزرگ کره‌ای و موسس گروه هیوسانگ بود. در حقیقت نحوه‌ همکاری اینگونه بود که چو در یکی از زیر مجموعه‌های شرکت سامسونگ با نام Samsung Mulsan Gongsa سرمایه‌گذاری کرد، اما بعد از چند سال به دلیل اختلاف سلیقه‌ای که بین لی و چو به وجود آمد به شراکتشان پایان دادند و گروه ساخته شده به سه زیر‌مجموعه تحت عنوان‌های :

  • سامسونگ گروپ
  • هیوسانگ گروپ
  • هانکوک تایر

تجزیه شد. حتما تا خواندن همین بخش از ماجرا هم متوجه شده‌اید تاریخچه برند شرکت سامسونگ با پیچیدگی‌های بسیاری همراه است.

داستان برند سامسونگ در مسیر ورود به صنعت الکترونیک

داستان شرکت سامسونگ از اینجا به بعد در مسیری قرار می‌گیرد که برای همه ما قابل انتظار است. حوالی سال 1970 میلادی شرکت سامسونگ یک زیرمجموعه دیگر با نام سامسونگ الکتریک اینداستریز تاسیس کرد و به صورت جدی وارد صنعت الکترونیک شد.

برای این زیرمجموعه تازه تاسیس نیاز به یک واحد اجرایی بود که آن را هم در شهر سون تاسیس کردند و به این ترتیب اولین محصولات خود را که شامل یخچال، ماشین لباسشویی، تلویزیون و حتی ماشین حساب بود، تولید کرد.

کمی بعد از تاسیس این واحد الکترونیکی یک شرکت ژاپنی با نام NEC تصمیم به همکاری با این شرکت کره‌ای گرفت، حاصل این همکاری تاسیس Samsung-NEC و تولید محصولات خانگی و سیستم‌های صوتی شد. بله، من هم مثل شما فکرش را نمی‌کردم در تاریخچه برند شرکت سامسونگ این اندازه تعدد گروه و زیرمجموعه وجود داشته باشد.

به هرحال این همکاری‌ها و ادغام شرکت‌ها به همین‌جا ختم نشد و قریب به ده سال بعد شرکت سامسونگ یکی از با اهمیت‌ترین خریدهای خود را انجام داد. این خرید ارزشمند شرکت Hanguk Jeonja Tongsin بود که سامسونگ را وارد صنعت مخابرت کرد. واقعیت این است که شرکت هانگوک پایه و اساس امپراتوری عظیم سامسونگ در حوزه موبایل است. با این همه در شروع همکاری آنچه تولید می‌کردند سوئیچ‌های مخابراتی بود.

بیشتر بخوانید:صفر تا صد تاریخچه و داستان اپل

زیرمجموعه‌ای که در سال 1970 در بخش الکترونیک تاسیس شده بود تا سال 1981 موفق به تولید ده میلیون تلویزیون سیاه و سفید شد، کمتر از سه سال بعد هم، لی طی یک اقدام از تصمیمش برای ورود به صنعت تولید حافظه DRAM رونمایی و تنها سه سال بعد از این رونمایی به سومین تولیدکننده این محصول در جهان بدل شد.

عاقبت لی بویینگ چویل در 1987 درگذشت و حکومت بر امپراتوری به دست پسرش افتاد. مدیر جدید شرکت بزرگ سامسونگ را به چهار بخش بزرگ تقسیم کرد.

تقسیم‌بندی شرکت سامسونگ به این شکل:

  • سامسونگ گروپ
  • شینسگائه
  • سی‌جی
  • هانسول

صورت گرفت که در واقع سامسونگ گروپ بخش اصلی این تقسیم‌بندی بود که زیرمجموعه‌های زیادی را در خود حفظ کرده بود، و بخش‌های دیگر به مرور به طور کلی از شرکت اصلی جدا شدند و هریک به طور مستقل به فعالیت خود ادامه دادند.

آیا اولین تولید موبایل، برای داستان برند سامسونگ یک تهدید بود؟

سال 1990 در تاریخچه برند شرکت سامسونگ همزمان است با فعالیت‌هایی در راستای تبدیل سامسونگ به یک برند جهانی و اولین اقدام در راستای آن هم، احداث اولین کارخانه‌ی تولید تلویزیون در خارج از مرزهای کُره، در کشور پرتغال بود.

تا پیش از این شاید می‌شد در پاسخ به این سوال که « شرکت سامسونگ در کدام کشور است؟» کره جنوبی را نام برد اما امروزه باید به قطعیت گفت سامسونگ مرزها را پشت سر گذاشته و حالا دیگر نه محدود به یک کشور بلکه یک برند جهانی است.

همچنین پیش از اقدام برای جهانی شدن در سال 1982 سامسونگ موفق به معرفی اولین کامپیوتر شخصی خود شد. کامپیوتری که برای ذخیره اطلاعاتش از یک نوار کاست بهره‌ می‌گرفت.

محصولات شرکت سامسونگ در بازار گوشی و موبایل اولین بار با یک عرضه در کره جنوبی آغاز شد، زمانی که برند موتورولا بزرگترین سهم بازار موبایل کره را در اختیار داشت.

برخلاف پیش‌بینی‌ها تولیدات سامسونگ با چنان کیفیت ضعیفی به بازار آمدند که مدیران سامسونگ در خود را برای خروج از این بازار آماده می‌کردند. عملکرد گوشی‌های تولیدی آنچنان با مشکل مواجه بودند که دستور نابودی موبایل‌های تولیدی را صادر کردند.

باید به همکاری‌های این شرکت کره‌ای در تاریخچه برند شرکت سامسونگ عادت کرده باشید، پس خوب است بدانید که سال 2006 شرکت سامسونگ و سونی به اتفاق هم بزرگ‌ترین تولیدکننده LCD جهان را با نام S-LCD راه‌اندازی کردند.

اما این همکاری آنچنان طولانی نشد. شرکت سامسونگ شش سال بعد کل سهام سونی را از S-LCD خریداری کرد و اینگونه تمام شرکت را به تملک خود درآورد.

بیشتر بخوانید: راهنمای خرید بهترین ساعت هوشمند ۲۰۲۱

پرچمدار در قرن 21، داستانی که جاودانه شد

داستان برند شرکت سامسونگ و چگونگی سلطه‌اش بر بازار موبایل را شاید بتوانیم با تاسیس یک شرکت برنامه‌نویسی در لهستان مرتبط بدانیم. این اولین اقدام حرفه‌ای و هوشمندانه برای یک ورود قدرتمند به بازار موبایل بود.

این شرکت برنامه‌نویسی را امروزه همه با عنوان گلکسی می‌شناسیم، شرکتی که برند سامسونگ به کمک آن در سال2012 نوکیا را برای همیشه از دور رقابت‌ها خارج کرد و تا امروز که در سال 2021 میلادی هستیم سامسونگ همچنان بزرگ‌ترین تولیدکننده گوشی هوشمند در جهان است.

برترین محصولات شرکت سامسونگ در صنعت دیجیتال

درآمدزاترین زیر‌مجموعه برند سامسونگ مربوط به سامسونگ الکترونیکس است که در شهر سون واقع در کره جنوبی مستقر است و تخمین زده شده است که سالانه 225 میلیارد دلار آورده مالی دارد. این برند بین‌المللی در سراسر جهان بالغ بر سیصد هزار کارمند دارد و در هشتاد کشور جهان مجموعه‌های تولیدی خود را دارد.

صفحه نمایش‌های LED و  LCD

سامسونگ از بهترین تولیدکنندگان صفحه‌های نمایشی در جهان است که در تولیدات خود از بهترین فناوری روز جهان AMOLED بهره می‌برد. این فناوری پنل‌های نمایشی را نسبت به نسل پیشین خود نازک‌تر و بسیار شفاف‌تر ارائه می‌دهد.

تلویزیون

از سال 2005 این شرکت بر بازار تلویزیون مسلط شد و در یک پروسه چهار ساله حدود 30 میلیون تلویزیون صفحه تخت در جهان به فروش رساند. محصولات شرکت سامسونگ در این بازار شامل تلویزیون‌هایی با قابلیت اتصال به اینترنت در سال 2007 و تولید تلویزیون‌های HD3D در سال 2010 بود.

لپ‌تاپ و کامپیوتر

می‌شود گفت سامسونگ در این بازار در مقایسه با سایر بازارهای خود چندان قوی عمل نکرده باشد، با اینحال در سال 1996 با اولین کامپیوتر مجهز به صفحه کلید ارگونومیک که آن را Sens 810 نامگذاری کرده است، قدم مهمی در این بازار برداشت. تا آنجا که طی ده سال گذشته سامسونگ لپ‌تاپ‌هایی سبک، نازک و قدرتمند تولید و به بازار عرضه کرده است.

گوشی هوشمند و تبلت

باید موفقیت برند سامسونگ در بازار تلفن‌های همراه را مرهون معرفی سیستم عامل اندروید از سوی گوگل بدانیم، چرا که تا پیش از این سامسونگ جایگاه بزرگی در این بازار نداشت اما حضور سیستم عامل اندروید در موبایل‌های سامسونگ منجر به تصرف بخش اعظم بازار تلفن‌های همراه شد. این موفقیت تا جایی رفته که امروزه سامسونگ یکی از بزرگترین پرچمداران صنعت تلفن هوشمند در جهان شناخته می‌شود.

همان‌طور که می‌بینید برترین محصولات این برند در حوزه فناوری و دیجیتال است. داستان شرکت سامسونگ همراه با فراز و نشیب‌های  بسیاری بوده و شاید بعد از این هم خواهد بود، اما آنچه برای مخاطب این نوشتار باید الگو قرار بگیرد این است که هیچ موفقیتی اتفاقی به وجود نیامده و اگر امروز می‌توان در پاسخ به این سوال که «شرکت سامسونگ در کدام کشور است» لبخندی به لب نشانده و بگوییم «بگو در کدام کشور نیست» برآمده از جسارت و بلند پروازی لی بویینگ چویل موسس برند سامسونگ است.

همان برندی که در ابتدا ماهی و رشته فرنگی صادر می‌کرد و شاید هرگز در تصمیم اولیه به فکرش خطور نکرده بود که روزی از او به عنوان موسس یکی از غول‌های صنعت موبایل در جهان نام می‌برند.

شرکت سامسونگ به چند دسته تقسیم می‌شود؟

سامسونگ به چهار گروه، سامسونگ گروپ، شینسگائه، سی جی و هانسول تقسیم می‌شود.

دلیل پرطرفدار بودن برند سامسونگ چیست؟

برند سامسونگ، به جهت طراحی فوق‌العاده و تنوعی که در مدل و قیمت هایش دارد، محبوب است.

سامسونگ چه محصواتی تولید می‌کند؟

سامسونگ محصولاتی چون گوشی موبایل، تبلت، ساعت هوشمند، تلوزیون و ... را تولید می‌کند.