بهترین نقد و بررسی پلی استیشن ۵ که تا به حال خواندهاید
بازی با کنسولهای جذاب، چه در گذشته با آتاری و سگا چه اکنون با ایکس باکس و مدلهای پیشرفته پلی استیشن، بزرگ و کوچک را به وجد میآورد. کمپانی سونی از پرچمداران حوزه تکنولوژی است که کنسولهای بازی فوقالعاده و منحصر به فردی تولید میکند. در این مقاله قصد داریم بهترین نقد و بررسی پلی استیشن 5 را ارائه دهیم. اگر گیمر هستید یا به کنسولهای بازی علاقه دارید، میتوانید در کالاوماپلاس، اخبار دنیای بازی را دنبال کنید. پس با کالاوماپلاس همراه بمانید.
سونی غول بیرقیب دنیای بازی
سونی (Sony) یک شرکت چند ملیتی ژاپنی است. این برند بازار کنسولهای بازی را به دست گرفته و با قدرت در زمین پیشرفت، یکه تازی میکند. تقریبا میتوان مطمئن بود که شرکت دیگری در زمینه تولید کنسول بازی، توانایی رقابت با این شرکت غولآسا را نخواهد داشت. ماسارو ایبوکا و آکیو موریتا موسسان این برند شناخته میشوند. این دو نفر در سال 1946 میلادی، فروشگاه الکترونیکی خود را راهاندازی کردند. فروشگاه آنها، در ابتدا تنها با 8 کارمند اداره میشد. به جز تولیدات این برند در زمینه بازی، فلاپی دیسکها، واکمن، فلش و… همه از محصولات این برند محسوب میشوند.
برند سونی (Sony) در ابتدا به نام توکیو تسوشین کوگیو (Tokyo Tsushin Kogyo) شناخته میشد. در پی فراز و نشیبهای طولانی به Tokyo Teletech تغییر نام داد. اما در نهایت نام آن به سونی (Sony) تغییر داده شد.
سونی محصولاتی را به بازار ارائه کرد که هر کدام به نوبه خود بینظیر و درجه یک بودند. اما در این میان تولید پلی استیشن را میتوان یک خوششانسی بزرگ برای این برند دانست. در سال 1994 میلادی، اولین کنسول بازی توسط شرکت سونی طراحی و روانه بازار شد. از آن زمان تا کنون برند سونی همیشه به دنبال توسعه فناوری و بهبود آن بوده که این مسئله در تولیدات آن کاملا قابل مشاهده است. پلی استیشن و کنسول بازیهای تولید شده توسط این برند، توانست بهترین فروش جهانی را برای سونی ایجاد کند. برندهای دیگری مثل: مایکروسافت (Microsoft) و نینتندو (Nintendo) نیز طراح کنسولهای بازی هستند. البته هیچکدام به اندازه سونی در این زمینه محبوب نبودهاند.
در ادامه با نقد و بررسی پلی استیشن 5 همراه بمانید.
پلی استیشن 5 سونی در یک نگاه
پلی استیشن 5 (PlayStation 5) در 12 نوامبر سال 2020 میلادی به طور رسمی به بازار عرضه شد. این مدل که نهمین کنسول بازی تولید شده توسط شرکت سونی محسوب میشود، تحسین منتقدین را برانگیخت. بعد از تجربه درخشانی که سونی در تولید پلی استیشن 4 ثبت کرد، منتقدین فکر میکردند که سونی در تولید پلی استیشن 5 برگ برنده دیگری ندارد. اما رونمایی از این محصول، انقلاب بزرگی در زمینه کنسول بازی به وجود آورد. این تحول، دهان منتقدین را از تعجب و شگفتی باز گذاشت. ناگفته نماند که منابع معتبر خارجی، پلی استیشن 4 را یکی از محبوبترین کنسولهای بازی در تمام دورانها معرفی کردهاند. باید ببینیم پلی استیشن 5 میتواند این رکورد را جا به جا کند یا نه!
کمپانی سونی (Sony) بزرگترین تولیدکننده کنسول بازی در جهان است. طبق آمار و ارقام به دست آمده، سونی با اختلاف بسیار زیاد، بیشترین تعداد کنسولهای بازی را در جهان فروخته است.
پلی استیشن 5 رقیب پلی استیشن 4
در این مسئله که پلی استیشن 5 (PlayStation 5) با تجهیزات و امکانات پیشرفته و قویتر، یک سر و گردن بالاتر از پلی استیشن 4 است، شکی نیست. با ظهور پلی استیشن 5، گیمرهای جهانی یک جهش گسترده و محسوس را نسبت به مدلهای قبلی کنسول بازی از لحاظ قدرت و سرعت مشاهده کردند. این مسئله موفقیت سونی را در جدیدترین تولیدی که داشته به رخ رقبا کشیده است.
در ادامه به صورت تخصصی به نقد و بررسی پلی استیشن 5 میپردازیم:
نقد و بررسی پلی استیشن 5 : طراحی ظاهری با نمره منفی
در ابتدا که محصول را از لحاظ شکل و اندازه زیر ذرهبین قرار میدهیم، ابعاد بزرگ و ظاهری نهچندان زیبا (39 در 26 سانتیمتر) باعث میشود تا نمرهای پایین برای طراحی آن در نظر بگیریم. در ادامه شاهد پایههای نامتناسب برای کنسول هستیم. این پایهها وزن کنسول را به سختی در حالت عمودی تحمل میکنند و شرایط ثابتی ندارند. به همین دلیل پیشنهاد میکنیم برای پلی استیشن 5 جای مناسبی در نظر بگیرید. مکانی امن که در آنجا هم چرخش هوا وجود داشته باشد و هم احتمال پرت شدن یا افتادن کنسول به حداقل برسد.
از طرف دیگر، کیفیت بدنه و درخشش قسمت مشکی رنگ حرفی برای گفتن دارد. ترکیب زیبای سیاه و سفید که برای نسل جدید پلی استیشن در نظر گرفته شده بسیار زیبا و چشمنواز است. زیبایی بصری دستهها و قابلیت تمیز کردن بدنه اصلی از نقاط قوت این محصول به حساب میآید. اگر به سرعت از بزرگترین ضعف این دستگاه که ظاهر بزرگ و نچسب آن است عبور کنیم، به مزایای فوقالعاده آن میرسیم.
نقد و بررسی پلی استیشن 5 : سرعت و کیفیت کمنظیر
کافی است دستگاه را روشن کنیم تا شاهد سرعت و قدرت بالای آن باشیم. فضای 825 گیگابایتی به همراه حافظه SSD کمک میکند تا سرعت خارقالعاده این دستگاه را هنگام بازی تجربه کنید. اما با احتساب 667 گیگابایت حافظه SSD، نسبت به مدل قبلی (پلی استیشن 4) این دستگاه ظرفیت کمتری در نصب بازی خواهد داشت. این مسئله کمی ذوق گیمرها را کور کرده اما به خاطر مزایای بیشمار دیگری که دارد، قابل چشمپوشی به نظر میرسد.
از دیگر قابلیتهای این دستگاه وجود 3 پورت یواسبی و یک پورت HDMI است. همچنین برخلاف مدلهای قبلی که از صدای بالایی برخوردار بودند، صدای فن در این دستگاه به حداقل رسیده و گرمای کنسول پلی استیشن 4 در این مدل دیده نمیشود. سنگینترین بازیها روی این دستگاه اجرا میشود، بدون اینکه صدا یا گرمای قابل توجهی از دستگاه دیده شود.
نقد و بررسی پلی استیشن 5 : رابط کاربری، متفاوت با کمی دردسر
شعار برند سونی “Make Believe” است. با تجربه بازی با پلی استیشن 5 که محصولی بیرقیب از این برند محسوب میشود، میتوانید به واقعیترین شکل به دنیای بازیها منتقل شوید و آن را باور کنید! رابط کاربری طراحی شده برای این پلی استیشن در یک کلمه فوقالعاده است. به نظر شما با رزولوشن 4k با کیفیت HDR میتوان ایرادی از این محصول گرفت؟
لحظهای که صفحه اصلی روی تلوزیون نمایش داده میشود، زیبایی محیط کاربری شما را شگفتزده میکند. تمام صفحه و پیش نمایش تصویر، توجه شما را برای انتخاب بازی جلب میکنند. منو و دیگر دکمههای کاربردی نیز با سایز کوچکتر در گوشهای از صفحه ظاهر میشوند تا توجه شما را از تصویر اصلی منحرف نکنند. البته برای رسیدن به منوی تنظیمات راه طولانیتری در پیش است، که مورد جالبی به نظر نمیرسد.
عموما کاربران پلی استیشن دوست دارند، تمام تنظیمات به راحتی و در کوتاهترین زمان در دسترس قرار گیرند. اما در پلی استیشن 5 با طی کردن یک راه طولانی میتوان به منوی تنظیمات، تعداد تروفی و فهرستهای مربوط به پیامها و دوستان دست پیدا کرد. از مشکلات دیگری که میتوان در این قسمت به آن اشاره کرد، حذف قابلیت جستجوی بازی در قسمت مربوط به کتابخانه (Library) است. عادت کردن به این مورد برای گیمرهای حرفهای قطعا راحت نخواهد بود.
نقطه قوت تغییرات این بخش PSN است که دیگر یک برنامه جدا نیست با منوی اصلی یکسو شده است. ادغام شدن بخش فروشگاه با سیستم عامل موجب تندتر شدن کار با کنسول شده که برای کاربر خوشایند است. با استفاده از پلی استیشن 5 و محیط کاربری جذاب آن میتوانید خاطره تاخیر و کند شدن بخش PSN در مدلهای قبلی را به کلی از یاد ببرید. با استفاده از این دستگاه، دغدغه طولانی بودن زمان نصب و کند شدن سیستم را نخواهید داشت.
به گفته پیرس هاردینگ رولز (Piers Harding Rolls) که یکی از محققان دنیای بازیهای کامپیوتری است، استقبال از پلی استیشن 5 نسبت به کنسول بازی ایکس باکس سری x بسیار بیشتر است. نظر کارشناسان در رابطه با پلی استیشن 5 این است که پلی استیشن 5 به دلیل کیفیت و محبوبیت بالایی که بین کاربران پیدا کرده، میتواند تا سالها فروش داشته باشد.
نقد و بررسی پلی استیشن 5 : Activity Card و Game Help
کارتهای فعالیت (Activity Card) و ویدیوهای راهنما با کیفیت بالا از مشخصههای جذاب دیگر این دستگاه است. این ویژگیها در پلی استیشن 5 استفاده شده که کاربر را شگفت زده میکند. دسترسی به کارتهای شخصیسازی شده در هر بازی، با فشردن کلید پلی استیشن امکانپذیر است که همین کاربری را راحتتر میکند.
جابهجایی بین مرحلهها و بعدهای دیگر در بازی بسیار سریع صورت میگیرد و این دسترسی خوب از نقاط قوت پلی استیشن 5 است. ترکیب کارتها با SSD پرسرعت چنان تاثیر مثبت و سازندهای روی بازی و کاربری ایجاد کرده که شما را محو بازی میکند. بازی با پلی استیشن 5 هیجانانگیز و جذاب است به طوری که تا به حال تجربهای مثل آن نداشتهاید.
در قسمت Game Help برای افرادی که به دنبال رازهای مخفی بازیها و کالکتیبلها هستند، محل مخفی آیتمها نشان داده میشود. این ویدیوها استریم میشوند و حجمی را اشغال نمیکنند. البته قسمت Game Help برای افرادی که اشتراک پلی استیشن پلاس دارند در دسترس است.
نقد و بررسی پلی استیشن 5: تغییرات پیشرفته در کنترلر دوال سنس
تغییرات و پیشرفتهای هیجانانگیز در پلی استیشن 5 به رابط کاربری بینظیر، سرعت فوقالعاده و گرافیک بالاتر از حد تصور خلاصه نمیشود. این نکته را از لحظهای متوجه میشوید که کنترلر دوال سنس را به دست میگیرید! بعد از لمس کردن کنترلر، متوجه نوآوری بزرگی خواهید شد که در طراحی و ساخت آن به کار رفته است. بعد از اجرای بازی، تفاوت این کنترلر را با پوست و گوشت خود حس میکنید.
کیفیت ساخت کنترل، قرارگیری راحتتر در دست و دکمههای نرمتر از جادوی این کنترل است که هنگام بازی دلربایی میکند! این کنترل به حدی متفاوت است که کنترلهای قبلی مثل: دوالشاک 4 در مقایسه با آن شوخی به نظر میرسند! در بازیهای اکشن، حسی که کنترلر جدید به شما میدهد مثل این است که اسلحه واقعی را در دست گرفتهاید. این موضوع که در محیط بازی با استفاده از وسایل پیشرفته حس کنید در زندگی واقعی هستید، قلب را به تپش میاندازد.
میزان فشار برای دکمههای کنترلر جدید در بازیها عوض شده که لذت آن به راحتی قابل توصیف نیست. ویبره این کنترل حس واقعیتپذیری بیشتری را در حین بازی به کاربر منتقل میکند. میزان شارژی که این کنترل نگه میدارد با نسخههای قبلی برابر است، چیزی حدود ۱۵۰۰ میلیآمپر.
آخرین نسل کنسول بازی سونی، به نام پلی استیشن 5 با قیمتی حدود 400 تا 500 دلار به بازار عرضه شد. قیمت پلی استیشن 5 معمولی 500 دلار و نسخه دیجیتالی آن قیمتی حدود 400 دلار داشت.
لوازم جانبی پلی استیشن 5
سونی که یکی از کمپانیهای غول دنیا در زمینه ساخت کنسول بازی شناخته میشود، لوازم جانبی متفاوتی را همراه با پلی استیشن 5 ارائه کرده است. هرکدام از این لوازم جانبی به نوبه خود تحولی بزرگ در تجربه بازی ایجاد میکنند. در ادامه نقد و بررسی پلی استیشن 5 به بررسی لوازم جانبی این محصول میپردازیم. این لوازم را به صورت جداگانه تهیه و استفاده کنید تا ببینید دنیای بازیهای کامپیوتری با پلی استیشن 5 چه وسعتی دارد!
دوربین پلی استیشن 5 HD Camera
یکی از لوازم جانبیهای بینظیر که برای این سری از پلی استیشن 5 در نظر گرفته شده، HD Camera است. دو لنز 1080p برای استریم بازی بینهایت کاربردی است. لایو استریمرها با استفاده از این وسیله دغدغهای برای بازی نخواهند داشت. تجربه متفاوت از بازی در کنار دیگران با استفاده از این دستگاه بسیار لذتبخش خواهد بود.
هدست بیسیم سه بعدی
فکر این که صدای بازی را به قدری واقعی بشنوید که فرق زندگی رئال و محیط بازی را تشخیص ندهید، دیوانهکننده نیست؟ این قابلیتی است که در هدست بیسیم سه بعدی پلی استیشن 5 به کار رفته است. این هدست به نام Pulse 3d جایگزینی برای هدست کلد پلی استیشنهای مدل قدیم است. این دستگاه دنیایی متفاوت از صدا را پیش پای شما میگذارد. این وسیله کمک میکند تا صدای بازی تمام محیط را فرابگیرد و کاربر را در بازی غرق کند.
میکروفون با قابلیت نویز کنسلینگ از مزیت دیگر این هدست است. میکروفون با حذف صداهای محیط کمک میکند تا واضحترین صدا را از شما به دوستان مجازی داخل بازی برساند.
ریموت Media Remote
همانطور که از اسم و ظاهر ریموت Media Remote مشخص است، برای کنترل هرچه بهتر بازی در پلی استیشن 5 به کار رفته تا تجربه کاربری را بهتر کند. هر آنچه از صوت و تصویر که نیاز به تغییرات و شخصیسازی داشته باشد را میتوانید با استفاده از این محصول کنترل کنید. یکی دیگر از ویژگیهای بینظیر این ریموت، مجهز بودن به میکروفون داخلی برای فرمانهای صوتی است.
پایه شارژر برای دستهها
آخرین وسیلهای که به عنوان لوازم جانبی برای این کنسول بازی معرفی شده، پایه شارژر است. این پایه دستههای کنسول را شارژ میکند تا بدون نگرانی از تموم شدن شارژ دستهها به بازی کردن بپردازید. قابلیت شارژ همزمان برای دو دسته در این پایه به کار رفته است.
قیمت پلی استیشن 5 و لوازم جانبی آن
در بالا اشاره کردیم که قیمت پلی استیشن 5 در ابتدای عرضه به بازار، چیزی در حدود 400 تا 500 دلار بود. البته با وجود امکانات و تجهیزات پیشرفته و فوقالعادهای که دارد این مبلغ، منطقی به نظر میرسد. قیمت لوازم جانبیهای این دستگاه نیز به صورت زیر است:
- قیمت کنترلرDualSense: حدود ۷۰ دلار
- قیمت هدست Pulse 3D: حدود ۱۰۰ دلار
- قیمت دوربین HD: حدود ۶۰ دلار
- قیمت ریموت کنترل: حدود ۳۰ دلار
- قیمت استند شارژ دسته: حدود ۳۰ دلار
سعی کردیم در این مقاله به تمامی جنبههای پلی استیشن 5 اشاره کنیم و نکات ریز و درشت این کنسول بازی محبوب را بررسی کنیم. قیمت پلی استیشن 5 در ایران تا تاریخ نوشتن این مقاله چیزی در حدود 32 میلیون تومان است. فروشگاه اینترنتی کالاوما برای خرید پلی استیشن 5 جایی قابل اعتماد است.
این محصول دارای گارانتی بوده و به هر نقطه از ایران ارسال میشود. اگر قصد خرید این دستگاه را دارید میتوانید آن را در فروش ویژه کالاوما خریداری کنید. همچنین میتوانید تجربه کاربری خود از پلی استیشن 5 و یا نظرات خود درباره این محصول را در قسمت نظرات با دیگران به اشتراک بگذارید.