صفحه اصلی > آموزشی و اخبار تکنولوژی : تاریخچه شرکت مایکروسافت، از آغاز تا امروز

تاریخچه شرکت مایکروسافت، از آغاز تا امروز

تاریخچه شرکت مایکروسافت، از آغاز تا امروز

در دنیای امروز، کمتر کسی را پیدا می‌کنید که درباره مایکروسافت و محصولات این برند پیشرو آمریکایی چیزی نشنیده باشد. این استارتاپ پرطرفدار دهه ۷۰ میلادی، به عنوان یکی از غول‌های صنعت نرم افزاری دنیا شناخته می‌شود. در ادامه این مطلب، به پرسش‌های متداولی نظیر ” مایکروسافت ساخت کجاست؟”، ” مایکروسافت چیست؟” و تاریخچه این برند می‌پردازیم.

کوتاه از شرکت مایکروسافت

شرکت مایکروسافت، یک کمپانی پیشرو در توسعه سیستم‌ها و برنامه‌های نرم افزاری و رایانه‌ای است. این شرکت در کنار تولید تجهیزات کامپیوتری، به انتشار کتاب‌ها و نشریات تکنولوژی و ارائه خدمات الکترونیکی می‌پردازد. مایکروسافت در سراسر دنیا نیز دفاتر فروش خود را مستقر کرده است. این شرکت علاوه بر مرکز تحقیق و توسعه اصلی خود که در دفتر واشنگتن قرار دارد، آزمایشگاه‌های تحقیقاتی‌اش را در کمبریج انگلیس، پکن چین، بنگالور هند، ماساچوست، نیویورک و مونترال کانادا اداره می‌کند.

تاریخچه شرکت مایکروسافت

تاریخچه مایکروسافت

در سال ۱۹۷۵ بیل گیتس و پاول جی آلن، دو دوست و هم دانشگاهی از سیاتل، یک زبان برنامه نویسی رایانه‌ای را برای استفاده در کامپیوترهای شخصی اولیه، تولید کردند. اندکی پس از آن، این شیوه برنامه نویسی مورد استقبال برخی از شرکت‌های کامپیوتری قرار گرفت. این موضوع بهانه‌ای شد تا گیتس و آلن به سراغ تاسیس مجموعه برنامه نویسی خودشان بروند. بدین ترتیب مایکروسافت از ترکیب کلمات مایکروکامپیوتر Micro computer و Software متولد شد. طی سال‌های بعدی زبان‌های برنامه نویسی دیگری در این شرکت توسعه یافت. در سال ۱۹۸۰ شركت بين المللي IBM از مايكروسافت درخواست کرد تا براي اولين رايانه شخصي خود یعنی IBM PC، یک نرم افزار يا سيستم عامل توليد كند. بدین ترتیب مایکروسافت یک سیستم عامل را از شرکت دیگری خریداری کرد، آن را اصلاح نمود و نامش را MS-DOS گذاشت. MS-DOS با IBM PC در سال ۱۹۸۱ منتشر شد. پس از آن، بیشتر تولید کنندگان رایانه‌های شخصی مجوز MS-DOS را به عنوان سیستم عامل خود دریافت کردند و این موضوع باعث درآمد فراوانی برای مایکروسافت شد.

بیشتر بدانید : تاریخچه شرکت MSI، از آغاز تا امروز

در اوایل دهه ۱۹۹۰ بیش از ۱۰۰ میلیون نسخه از این برنامه فروخته شده بود و سیستم عامل‌های رقیب مانند CP / M كه در اوایل دهه ۱۹۸۰ طرفداران زیادی داشت، کنار گذاشته شد. مایکروسافت موقعیت خود را با معرفی سیستم عامل ویندوز Windows، مستحکم‌تر کرد. این سیستم یک رابط کاربری گرافیکی بود که نسخه سوم آن که در سال ۱۹۹۰ منتشر شد و طرفداران بسیاری در سراسر جهان پیدا کرد. تا سال ۱۹۹۳، ویندوز ۳ و نسخه‌های بعدی آن با نرخ یک میلیون نسخه در ماه به فروش می رسید. بدین ترتیب تقریباً ۹۰ درصد رایانه‌های شخصی دنیا با سیستم عامل مایکروسافت در دست کاربران قرار می‌گرفت.

مایکروسافت ساخت کجاست؟

در سال ۱۹۹۵ این شرکت ویندوز ۹۵ را منتشر کرد که در آن برای اولین بار سیستم MS-DOS با ویندوز ادغام می‌شد. این سیستم همچنین به راحتی برای استفاده در Mac Computer مطابقت داشت. مایکروسافت همچنین با ارائه نرم افزارهای بهره‌وری مانند برنامه‌های پردازش کلمه و صفحه گسترده Spreadsheet، از رقبای دیرینه‌ای همچون Lotus و WordPerfect، پیشی گرفت. پس از آن مایکروسافت بخش انتشارات الکترونیکی خود را که در سال ۱۹۸۵ ایجاد شده بود، گسترش داد. همچنین با طیف گسترده‌ای از محصولات و خدمات که شامل تجهیزات شبکه بودند، در سرمایه‌گذاری مشترک با شبکه تلویزیونی MSNBC، ورود خود را به صنعت ارتباطات و سرگرمی آغاز کرد. در نتیجه، در اواسط دهه ۱۹۹۰ مایکروسافت به عنوان یکی از قدرتمندترین و سودآورترین شرکت‌های تاریخ آمریکا شناخته شد. در این زمان این کمپانی به طور مداوم از هر دلار فروش خود ۲۵ سنت سود کسب می کرد؛ رکوردی که هنوز هم شگفت آور است. در سال ۱۹۹۶ مایکروسافت برای اولین بار از درآمد خالص ۲ میلیارد دلار عبور کرد و این رقم را تا سال‌های رکود اقتصادی ۲۰۰۷-۲۰۰۹ حفظ نمود.

همچنین بخوانید : تاریخچه شرکت ایسر، از آغاز تا امروز

با این حال رشد سریع این مجموعه در یک صنعت کاملاً رقابتی باعث ناراحتی رقیبان متعدد شد. برخی از شرکت‌های فناوری شکایت داشتند که اقدامات مایکروسافت قوانین ایالات متحده را در برابر رقابت عادلانه نقض کرده است. ادعایی که توسط مایکروسافت و مدافعان آن نقض شد. تحقیقات وزارت دادگستری ایالات متحده در سال ۱۹۹۴ به این نتیجه رسید که مایکروسافت برخی از شیوه‌های فروش قانونی را تغییر داده است و این شرکت ناعادلانه مشتریان و طرفداران دنیای فناوری را از امتحان کردن برنامه‌های جدید منصرف می‌کند.

مایکروسافت و دنیای اینترنت

به دلیل تمرکز مایکروسافت در تولید نرم افزارهای رایانه‌ای، این شرکت تا حدودی در زمینه سیستم‌های شبکه و اینترنت کند عمل کرد. در سال ۱۹۹۳، مایکروسافت Windows NT را منتشر کرد. بر اساس این برنامه، رایانه‌های شخصی متفاوت بهم متصل می‌شدند و امنیت شبکه را بهبود می‌دادند. فروش در ابتدا ناامید کننده بود، اما تا سال ۱۹۹۶، Windows NT به عنوان یک گزینه استاندارد برای شبکه‌های رایانه‌ای مورد استقبال قرار گرفت و به سرعت از سهم بازار NetWare نیز پیشی گرفت. مایکروسافت سپس برنامه Navigator را معرفی کرد. یک برنامه مرورگر وب که فرایند مسیریابی در اینترنت را به سادگی امکان‌پذیر می‌کرد. سپس به سرعت مرورگر خود یعنی اینترنت اکسپلورر را توسعه داد، آن را رایگان کرد و تلاش کرد تا سازندگان رایانه و ارائه دهندگان خدمات اینترنتی را متقاعد کند تا از این برنامه به طور انحصاری استفاده کنند.

داستان شرکت مایکروسافت

در سال ۱۹۹۶ مایکروسافت اینترنت اکسپلورر را با سیستم عامل ویندوز همراه کرد و روند ادغام اکسپلورر را مستقیماً در ویندوز به ثبت رساند. در پاسخ، نت اسکیپ مایکروسافت را به نقض فرمان رضایت خود در سال ۱۹۹۵ متهم نمود و از این مجموعه شکایت کرد. این شکایات باعث شد تا وزارت دادگستری آمریکا برای تحقیقات گسترده در مورد مایکروسافت ترغیب شود. در سال ۱۹۹۹، به دنبال دادرسی که ۳۰ ماه به طول انجامید؛ یک قاضی آمریکایی فعالیت مایکروسافت را مغایر با قانون ضد انحصاری شرمن (۱۸۹۰) معرفی کرد و دستور انحلال شرکت را صادر نمود. در سال ۲۰۰۱ دادگاه تجدیدنظر حکم انحصار را لغو کرد اما همچنان مایکروسافت را به جرم تلاش غیرقانونی برای حفظ انحصار مجرم معرفی می‌کرد.

مشکلات حقوقی این شرکت در سال ۲۰۰۴ نیز ادامه داشت. اتحادیه اروپا EU، برای تلافی آنچه که به عنوان اقدامات انحصارگرایانه توصیف شده بود، بزرگترین جریمه در تاریخ این سازمان را که برابر با ۴۹۷.۲ میلیون یورو (۶۱۱ میلیون دلار) بود، از این شرکت دریافت کرد. در فوریه ۲۰۰۸، اتحادیه اروپا باز هم جریمه‌ای بیشتر از گذشته و با عدد ۸۹۹ میلیون یورو (۱.۳۵ میلیارد دلار) به این شرکت تحمیل کرد. این جریمه به دلیل شیوه ارائه غیرقانونی و انحصاری سیستم عامل ویندوز گرفته شد.

بیشتر بدانید : تاریخچه شرکت hp، از آغاز تا امروز

مایکروسافت و ورود به دنیای گیمینگ و بازی

در سال ۲۰۰۱ مایکروسافت کنسول بازی الکترونیکی Xbox را منتشر کرد. این کنسول به سرعت مقام دوم بازار بازی‌های ویدیویی را به خود اختصاص داد. در سال ۲۰۰۲ Xbox Live، یک شبکه بازی آنلاین برای کنسول‌های این شرکت مورد راه اندازی قرار گرفت. پس از آن کنسول بازی قدرتمندتری به نام Xbox 360 در سال ۲۰۰۵ به بازار عرضه شد. در یک بازار کاملاً رقابتی، یعنی جایی که Xbox در رقابت شدید میان Nintendo Wii و Sony PlayStation قرار داشت، مایکروسافت تلاش کرد تا محبوبیت و سوددهی محصولات خود را نگه دارد. به عنوان مثال در سال ۲۰۰۹، این شرکت برای گرفتن سهم بازار، قیمت Xbox 360 Elite را تا ۲۵ درصد کاهش داد. چنین حرکتی موفقیت آمیز بود؛ اما در عین حال کاهش این قیمت منجر به کاهش ۶ درصدی درآمد بخش سرگرمی مایکروسافت شد. بعد از آن مایکروسافت Xbox One را در سال ۲۰۱۳ معرفی کرد و تا سال ۲۰۲۰ این کنسول را با سری‌های Xbox Series X و Xbox Series S ارتقا بخشید.

در طول این سال‌ها همچنین سیستم عامل Windows Mobile در تلفن‌های هوشمند و توسط فروشندگان مختلفی مانند HTC ،LG ،Motorola و سامسونگ بکار گرفته شد. در سال ۲۰۰۹ مایکروسافت انتشار نسخه‌های آنلاین و دیسک دایرالمعارف Encarta را متوقف کرد.

محصولات مایکروسافت

مایکروسافت و رقابت با گوگل

با تمام نوآوری‌های محصولات مایکروسافت و تلاش‌های این شرکت برای سلطه بر بازار اینترنت، این مجموعه نتوانست در بخش وب و اینترنت به گرد پای گوگل و حتی یاهو برسد. گرچه مایکروسافت امیدوار بود تا با انتشار مرورگر Bing، پویایی بیشتری در بازار اینترنت و تکنولوژی ایجاد کند، با این حال آمارها چیز دیگری نشان می‌داد. در سال ۲۰۰۸ مایکروسافت پیشنهاد خرید یاهو را به مبلغ ۴۴.۶ میلیارد دلار مطرح کرد. پیشنهادی که توسط یاهو رد شد. با این حال مذاکرات بین این دو شرکت ادامه یافت و در سال ۲۰۰۹ توافقی حاصل شد که بر مبنای آن، یاهو می‌بایست از بخشهای نرم افزاری Bing برای وب سایت خود استفاده کند. این قرارداد تا سال ۲۰۱۵ ادامه داشت.

مایکروسافت در جبهه دیگری از رقابت با گوگل، تلاش کرد تا نرم افزارهای کاربردی و ذخیره اطلاعات را از طریق سرورهای اینترنتی خود امکان پذیر کند، به گونه‌ای که کامپیوترهای محلی هم به راحتی به آنها دسترسی پیدا کنند. فعالیتی که امروز با نام کلاود Cloud شناخته می‌شود.

اولین اقدام مایکروسافت در این زمینه با سیستم عامل Windows Azure در سال ۲۰۱۴ آغاز شد. در سال ۲۰۱۱ مایکروسافت آفیس ۳۶۵ را منتشر کرد. نسخه‌ای از مجموعه نرم افزارهای تجاری بسیار سودآور آفیس که شامل Word ،Excel ،PowerPoint ،Outlook و OneNote می‌شد. در سال ۲۰۱۱ مایکروسافت شرکت ارتباطات صوتی اینترنتی Skype را به قیمت ۸.۵ میلیارد دلار خریداری کرد. سپس اسکایپ را به تلفن‌های هوشمند، Xbox ،Outlook و Windows متصل کرد. خرید اسکایپ، مایکروسافت را در رقابت با سرویس ویدیویی اپل یعنی FaceTime و سرویس ارتباطات اینترنتی Google Voice قرار داد. در سال ۲۰۱۶ مایکروسافت با خرید شبکه اجتماعی LinkedIn به مبلغ ۲۶.۲ میلیارد دلار، قلمرو خود را گسترده‌تر کرد.

مایکروسافت بعد از بیل گیتس

در سال ۲۰۰۰، بنیانگذار مایکروسافت یعنی بیل گیتس سمت خود به عنوان مدیرعامل مایکروسافت را به استیو بالمر، واگذار کرد. گیتس همچنین عنوان سرپرست ارشد نرم افزار را در سال ۲۰۰۶ به ری اوزی، توسعه دهنده اصلی شبکه رایانه‌ای Lotus Notes تحویل داد. در سال ۲۰۰۸  گیتس اداره روزمره این شرکت را به بالمر، اوزی و سایر مدیران واگذار کرد؛ هرچند که به عنوان رئیس هیئت مدیره باقی ماند. اوزی در سال ۲۰۱۰ استعفا داد و مدیر قدیمی مایکروسافت ساتیا نادلا در سال ۲۰۱۴ جای بالمر را به عنوان مدیر عامل گرفت.

محصولات شرکت مایکروسافت

در آن زمان نگرانی‌هایی در میان ناظران این صنعت وجود داشت که با خروج بیل گیتس، موقعیت برجسته مایکروسافت در صنعت کامپیوتر مختل خواهد شد. البته که چنین اتفاقی رخ نداد. مایکروسافت در هر دو بخش تجاری و مصرف کننده، جایگاه نخست خود را حفظ کرد. در سال ۲۰۱۲ سرفیس، سری رایانه‌های ترکیبی با سخت افزار طراحی شده توسط مایکروسافت معرفی شد. این محصول مایکروسافت تقریباً در همه زمینه‌های فناوری اطلاعات و برنامه‌های تجاری موفق عمل کرد.

مایکروسافت، از آغاز تا امروز

مایکروسافت از گذشته تا امروز توانسته است با ارائه محصولات متعدد نرم افزاری و تلاش برای گسترده‌تر کردن بازار خود، جایگااه ویژه‌ای در میان طرفداران دنیای دیجیتال پیدا کند. این شرکت با استفاده از روش‌های مختلف مانند تشکیل گروه خبری “یوزنت”، پشتیبانی از نرم‌افزارهای خود را ادامه داده ‌است. این شرکت همچنین جایزهٔ «ام‌وی‌پی» Microsoft MVP را به داوطلبانی که در کمک به مشتریان شرکت مفید باشند، اهدا می‌کند. تا امروز پرفروش‌ترین محصولات مایکروسافت، سیستم‌عامل “ویندوز” و نرم‌افزار “آفیس” معرفی شده‌اند. دفتر کنونی این مجموعه در شهر ردموند واشینگتن آمریکا قرار دارد و تا امروز نزدیک به ۱۰۰ هزار نفر در شعبات مختلف مایکروسافت مشغول به کار هستند.

مایکروسافت چیست؟

پرفروش‌ترین محصولات مایکروسافت شامل چه اقلامی می‌شوند؟

پرفروش‌ترین محصولات مایکروسافت، سیستم‌عامل ویندوز و نرم‌افزار آفیس معرفی شده‌اند.

مهم‌ترین محصول مایکروسافت در دنیای گیمینگ چیست؟

کنسول بازی الکترونیکی Xbox به عنوان محصول مهم گیمینگ مایکروسافت شناخته می‌شود.

مایکروسافت با تولید کدام فناوری به رقابت با گوگل و یاهو پرداخت؟

مایکروسافت با انتشار مرورگر Bing در تلاش برای رقابت با گوگل و یاهو بود.

در حال حاضر بیل گیتس سمتی در مایکروسافت دارد؟

بیل گیتس در حال حاضر به عنوان رئیس هیئت مدیره مایکروسافت فعالیت می‌کند.

شبنم بهروز

پست های مرتبط

راه و روش‌های بازیابی رمز اینستاگرام

اینستاگرام به‌عنوان یکی از محبوب‌ترین شبکه‌های اجتماعی در جهان، فضایی برای اشتراک‌گذاری…

۲۷ آبان ۱۴۰۳

قدم به قدم با حذف حساب تلگرام | دیلیت اکانت تلگرام در تمامی پلتفرم‌ها

تلگرام یکی از پلتفرم‌های پیام‌رسان محبوب در دنیا است که میلیون‌ها کاربر…

۲۳ آبان ۱۴۰۳

روش‌های دانلود عکس از اینستاگرام +‌ معرفی برنامه

اینستاگرام، یکی از محبوب‌ترین شبکه‌های اجتماعی در دنیا است که کاربران بیشتر…

۱۹ آبان ۱۴۰۳

دیدگاهتان را بنویسید