چند نکته مهم در مورد قطعات لپتاپ
هنگامی که اقدام به خرید لپتاپ میکنیم، یکی از مواردی که باید به آن توجه داشته باشیم، بالا بردن دانش خودمان نسبت به سیستم و قطعات لپ تاپ است. در نظر داشته باشید که این موضوع برای همهی چیزهایی که میخریم مهم است. هنگامی که ما دانش خود را نسبت به قطعات لپتاپ و یا حتی هر وسیله دیگری که داریم بالا میبریم، از این نظر به یک جور استقلال دست مییابیم. همچنین در شرایط ویژهای که لپتاپ ما دچار مشکل شود یا نیازمند تعویض قطعات باشد، به تنهایی میتوانیم مشکل ایجاد شده را خودمان به تنهایی حل نماییم; از این رو در جهت آشنایی با قطعات لپتاپ به چند نکته مهم میپردازیم.
1-آیا قطعات لپتاپ قابل ارتقا است؟
با توجه به گران شدن انواع لپتاپ و کامپیوتر، یکی از گزینههایی که میتواند در این شرایط بسیار منطقی و کمک کننده باشد; ارتقا قطعات لپتاپ یا کامپیوتر است. پس در پاسخ به این سوال که آیا قطعات لپتاپ قابل ارتقا هستند یا نه باید بگوییم بله، تعدادی از قطعات لپتاپ قابل ارتقا هستند.
در ادامه به معرفی این قطعات و تاثیر تعویض هر کدام روی لپتاپ میپردازیم.
2-کدام قطعات لپتاپ قابل ارتقا هستند؟
با ارتقا دادن تنها سه قطعه اساسی و مهم لپتاپ شما میتوانید بهره بیشتری از سیستم خود ببرید و یا سرعت و کارایی آن را بهبود ببخشید. فرقی نمیکند که دنبال قطعات لپتاپ لنوو (lenovo)، قطعات لپتاپ ایسوس، قطعات لپتاپ دل و یا قطعات لپتاپ HP باشید، برای هرکدام از این لپتاپها و یا حتی برندهای دیگر موجود در بازار مانند اپل، این قطعات در مدلهای مختلف موجود است و با ارتقا همین سه مورد میتوانید، کیفیت دستگاه خود را تا حد بسیار زیادی متحول کنید.
1-2-ارتقا هارد و رم
در بسیاری از دستگاهها امکان تعویض رم لپ تاپ و هارد به صورت کامل وجود دارد اما شاید در برخی موارد با محدودیت ظرفیت روبهرو شوید. معمولاً شرکتهای سازنده محصول، اطلاعات کاملی دربارهی اینکه دستگاه تولید شده تا چه حد قابل ارتقا است ارائه میدهند; پس قبل از اقدام به ارتقا قطعات، سعی کنید دربارهی این موضوع اطلاعات کافی بهدست آورید.
برای تعویض و ارتقا رم، باید اسلاتهای رم را مورد بررسی قرار دهید. میزان استاندارد رمهای DDR3 حداقل تا 16 گیگابایت است که باز هم تاکید میکنیم که نوسانات آن و کمتر و بیشتر بودن آن مربوط به اسلاتهای رم میشود.
در مورد هارد لپتاپ موضوع سادهتر است، معمولاً هارد تمامی لپتاپها قابل ارتقا است که در دستگاههای قدیمیتر ظرفیت آن تا 1 ترابایت قابل ارتقا است و اگر بخواهیم از SSD استفاده کنیم دستمان تا سقف 512 گیگابایت باز است این در حالی است که در دستگاههای جدیدتر این ظرفیتها بیشتر هم میباشد; اگر نیازمند سرعت بیشتر در خواندن فایلها هستید، پیشنهاد مناسب استفاده از SSDها است.
2-2-ارتقا گرافیک لپتاپ
اگر گیمر هستید و یا کارهایی مانند ویرایش سنگین فیلم و عکس انجام میدهید، این بخش بیشتر مورد توجه شما قرار میگیرد. شاید این مورد نیز جز دستهی موارد قابل ارتقا قرار داده باشیم ولی باید گفت که این موضوع آنچنان قابل انجام نیست و تنها در موارد نادری امکانپذیر است; تنها تعداد کمی از لپتاپها قابلیت انجام این کار را دارند.
3-خرید قطعات لپتاپ
برای خرید قطعات لپتاپ، شما میتوانید از راههای مختلفی اقدام نمایید; برای مثال میتوانید از سایتهای معتبر محصول مورد نظر خود را تهیه نمایید و یا به صورت حضوری به نمایندگیها و فروشگاهها مراجعه نمایید.
4-لپ تاپ چه قطعاتی دارد؟
لپتاپها از اجزا مختلف سخت افزاری تشکیل شدهاند که مانند یک کارخانه کامل و یا یک زنجیر متصل بههم عمل میکنند، حال به این قطعات و وظیفه هر یک در این زنجیره میپردازیم.
1-4-مادربرد(motherboard)
مادربرد اصلیترین برد لپتاپ است که وظیفه کنترل کردن پردازشگر مرکزی و ایجاد نمودن ارتباط میان سایر قطعات آن را بر عهده دارد. کارت گرافیک و پردازنده دو تا از اصلیترین قطعاتی هستند که روی مادربرد قرار دارند، همچنین CPU که مغز کامپیوتر است روی این برد قرار دارد.
2-4-کارت گرافیک
دومین قطعه پراهمیت لپتاپ کارت گرافیک نام دارد. وظیفه پردازش تصاویر و ارتباط با مانیتور به عهده این قطعه است; کیفیت تصویری که به نمایش در میآید، ارتباط مستقیمی با قدرت پردازنده و این قطعه دارد.
3-4-هارد دیسک یا هارد اینترنال HDD
این قطعه وسیلهای برای ذخیره سازی دادهها و اطلاعات به صورت دائمی است، تمام دادهها و اطلاعاتی که شما روی لپتاپ خود نگهداری میکنید همه و همه روی این قطعه ذخیرهسازی میشوند.
4-4-هارد SSD
SSDها نیز دستهی دیگری از قطعات برای ذخیره سازی اطلاعات هستند که چون برخلاف HDDها در آنها هیچگونه قطعهی متحرکی به کار نرفته است، سرعت بیشتری نیز دارند؛ همین مورد سبب شده تا عمر بیشتری نسبت به HDDها داشته باشند.
5-4-رم RAM
رم یا RAM که مخفف عبارت Random Access Memory هم هست، یک حافظه موقتی است که انجام تمام عملیاتی که در لپتاپ انجام میشود به این قطعه وابسته است; این قطعه میان پردازنده و هارد قرار میگیرد و طبیعتاً سرعت بسیار بیشتری نسبت به SSD و هارد دارد.
6-4-صفحه نمایش Display
تمام دادههای شما روی این صفحه به نمایش درمیآیند، این صفحه نمایشها میتوانند LCD یا LED باشند.
7-4-اسپیکر speaker
اسپیکر همان بخشی است که صدا از آن پخش میشود که میتوانند انواع مختلفی داشته باشند. در لپتاپهایی که 14 اینچ به بالا هستند، این قطعه وجود دارد که برای استفاده از سیدی و دیویدی وجود دارد اگر لپتاپ شما دارای این قطعه نباشد میتوانید از اکسترنال آن استفاده نمایید.
5-قطعات تخصصی لپتاپ
کمی پیش در رابطه با تعدادی از این قطعات صحبت کردیم، در رابطه با قطعات تخصصی لپتاپ باید گفت که CPU و کارت گرافیک و رم و مادربرد از مهمترین و تخصصیترین قطعات در لپ تاپ هستند.
6-قطعات مهم لپتاپ
تمامی قطعات مانند اعضای یک کارخانه عمل میکنند و از این نظر تمام قطعات حائز اهمیت هستند و باید مراقبت لازم از آنها صورت گیرد; اما درکل پیشنهاد میشود که از قطعات اصلی لپتاپ که در مورد آنها صحبت کردیم مراقبت لازم را به عمل آورید.