بازیهای کامپیوتری به سختافزار و تجهیزات مخصوص نیاز دارند. گیمرها تنها در صورتی میتوانند از تجربه بازی لذت ببرند که وسایلی متناسب با سبک بازی داشته و بتوانند به راحتی از آنها استفاده کنند. یکی از این وسایل موس است. برای انجام بازیهای کامپیوتری میتوان از موسهای معمولی استفاده کرد اما ویژگیهای منحصر به فرد موس گیمینگ تجربه بینظیری از بازی را ارائه میدهد.
به عنوان مثال، نرمافزار یک موس گیمینگ نسبت به موس معمولی بهینهسازی شده و قادر به پشتیبانی از DPI بالا و CPI است. موس معمولی در مقایسه با موس بازی تأخیر زیادی دارد. در حقیقت در بهترین موسهای گیمینگ سنسورهایی تعبیه شده است که بهتر و سریعتر کار میکند. در کالاومگ که وبلاگ رسمی سایت معتبر اینترنتی کالاوما است، به معرفی ویژگیهای یک موس گیمینگ خوب خواهیم پرداخت.
راهنمای انتخاب بهترین موس گیمینگ
در ادامه این مطلب از ۸ نکته به عنوان راهنمای خرید موس گیمینگ صحبت میکنیم:
۱- توجه به سبک بازی
برای انتخاب بهترین موس گیمینگ باید به نوع بازی توجه کنید. در حقیقت، بازیای که شما قصد انجام آن را دارید، ویژگیها و مشخصات موس را تعیین میکند. به عنوان مثال، گیمرهای RTS و MMO در مقایسه با گیمرهای FPS که روی دقت و ردیابی سریع تمرکز دارند، به دکمههای اضافی نیاز دارند تا بتوانند به عملکردها و ماکروهای جایگزین مسلط شوند. کیفیت سر خوردن، احساس کلیک و لرزش از دیگر شاخصههای موسهای گیمینگ در بازیهای کامپیوتری است.
۲- سنسورهای متنوع
سنسور وظیفه ردیابی حرکت موس در سطح را برعهده دارد. در گذشته موس کامپیوتر با یک توپ لاستیکی، غلتکهای داخلی را حرکت میداد. فناوری که این روزها قدیمی شده و دیگر در ساخت این محصول به کار نمیرود. در حال حاضر سنسورهای موس به دو نوع نوری و لیزری تقسیم میشوند.
سنسورهای نوری
سنسور نوری از LED برای روشن کردن سطحِ در حال حرکتِ موس استفاده می کند. با انجام این کار، نور LED به طور اساسی از سطح، منعکس شده و توسط یک حسگر نیمه فلزی-اکسید یا CMOS خوانده می شود. این فرآیند مانند دوربین عمل می کند. CMOS در حقیقت هزاران بار در ثانیه تصاویری را که از حرکت بر سطح بوجود آمده، دریافت مینماید.
با این حال یکی از مشکلات موسهای نوری عملکرد آنها در سطوح مختلف است. سطوح شفاف یا بازتابنده مانند شیشه میتوانند مانع کار چنین سنسورهایی شوند. پیشرفت در فن آوری، امکان استفاده از موسهای نوری در سطوح دشوار را با موفقیت بیشتر فراهم کرده است.
سنسورهای لیزری
این سنسور از یک لیزر کوچک مادون قرمز برای روشن کردن و بازتاب سطح استفاده میکند. این سنسورها بسیار بهتر از موسهای نوری به سطوح نامنظم نفوذ میکنند.
با این حال احتمال حرکات تصادفی و لرزیدن در آنها بیشتر است. الیاف یا حتی گرد و غبار روی یک سطح می تواند باعث حرکت و عملکرد نامناسب سنسورهای لیزری شود. بسیاری معتقدند که بهترین موس گیمینگ به سنسور نوری یا Pro-Optical مجهز است، زیرا توانایی بیشتری برای نشان دادن واکنش سریع و تجربه بازی در اختیار کاربران قرار میدهد.
۳- سیم دار یا بی سیم
در گذشته تصور بر این بود که موسهای بیسیم پاسخگویی کندی دارند و برای بازیهایی با سرعت بالا مناسب نیستند. فناوری جدید باعث شده تا موسهای بیسیم عملکردی مشابه با موسهای سیمدار داشته باشند.
با این حال استاندارد طلایی برای گیمرهای حرفهای، استفاده از موسهای سیمی است. دلیل آن هم بسیار ساده است! سیمها سیگنال را بسیار سریعتر منتقل میکنند، بنابراین تأخیر در آنها به حداقل میرسد. اگر تصمیم دارید موس بیسیم بخرید، به یاد داشته باشید که حتماً برای آن باتری تهیه کنید. ضمن اینکه مطلع باشید موسهای بیسیم در مقایسه با انواع سیمی گرانتر هستند. پس اگر میخواهید این وسیله جانبی را در کنار لپ تاپ خریداری کنید، بدانید که تاثیر اندکی در قیمت لپ تاپ شما خواهد داشت.
۴- DPI/CPI
DPI مخفف Dots Per Inch یا تعداد نقاط در یک اینچ است که در اندازهگیری رزولوشن و کیفیت خروجی مورد استفاده قرار میگیرد. DPI در حقیقت واحد اندازه گیری حساسیت موس یا میزان حرکت کرسر پس از حرکت ماوس به اینچ است.
در نتیجه، اندازه صفحه نمایش شما DPI مناسب را تعیین می کند. اگر صفحه بزرگی دارید، به یک موس DPI بالا نیاز دارید تا باعث حرکات قابل توجه موس روی صفحه شود. این روند می تواند تجربه بازی شما را به طرز چشمگیری بهبود بخشد.
CPI نیز مخفف Counts Per Inch یا تعداد شمارش به ازای یک اینچ است که باز هم به حساسیت موس اشاره دارد. هر چقدر مقدار CPI بالاتر باشد، موس نسبت به حرکات دست شما حساستر است. بهترین موسهای گیمینگ باید طیف گستردهای از حساسیت را داشته باشد تا تجربه بازی را بهبود دهند.
درباره محصولات گیمینگ بیشتر بدانید
۵- وزن
وزن موس گیمینگ یکی از مهمترین ویژگیها در انتخاب و خرید است زیرا لذت بردن از سبک بازی را تعیین میکند. بعضی از موسهای مخصوص بازی، وزن قابل تنظیم دارند، یعنی بخشهایی از آن بسته به تنظیمات کاربر می تواند اضافه یا حذف شود. به طور کلی بیشتر افراد، موسهای سبکتر را ترجیح می دهند. طبقه بندی موسهای بازی بر اساس وزن به شرح زیر است:
- فوق سبک: 80 گرم (تا ۵۰ گرم)
- سبک: 80 تا ۱۰۰ گرم
- طبیعی: 100 تا ۱۲۰ گرم
- سنگین: ۱۳۰ گرم (به اندازه ۱۸۰ گرم)
۶- حالت قرار گرفتن در دستان
بیشتر گیمرها از نوک انگشت، پنجه یا کف دست برای افزایش تجربه بازی خود استفاده می کنند. توجه به حالت گرفتن موس در دستان ضروری است زیرا وزن و شکل، راحتترین شیوه بازی را تعیین میکند.
در نظر داشته باشید که دستان افراد اندازههای متفاوتی دارد. مهم این است که متناسب با اندازه دست خود، موس گیمینگ را تهیه کنید. موس مخصوص بازی همچنین می تواند ارگونومیک باشد. برخی از انواع موسها هماهنگ با افراد چپ دست یا راست دست طراحی شدهاند و تجربه منحصر به فردی از بازی را ارائه میدهند. پس خوب است هنگام خرید موس به این موضوع دقت کنید.
۷- حداکثر سرعت ردیابی
حداکثر سرعت ردیابی، سریعترین حالتی است که موس میتواند در یک سطح حرکت کرده و همچنان موقعیت خود را بدون نقص به درستی ردیابی کند. مقادیر معمول حداکثر سرعت ردیابی به شرح زیر هستند:
- ۱۵۰ IPS
- ۲۵۰ IPS
- ۴۵۰ IPS
- ۶۵۰ IPS ( حداکثر سرعت فعلی موجود)
۸- روشنایی و شخصیسازی
برای انتخاب بهترین موس گیمینگ، به نورهای منعکس شده در قسمتهای مختلف بدنه توجه کنید. بیشتر موسهای مخصوص بازی به نورپردازی RGB مجهز هستند. این نورها می توانند تا ۱۶ میلیون رنگ تولید کنند. همراه با جلوههای قابل برنامه ریزی، تنوع رنگ میتواند یک جلوه بصری جذاب و زیبا را ایجاد کند که معمولآ در میان گیمرها محبوب است.
با این حال همیشه در نظر بگیرید که آیا چنین روشنایی در بازی شما اختلال ایجاد میکند یا باعث لذت بیشتر شما خواهد شد. در کنار نور، فرآیند شخصی سازی به بهبود بازی شما کمک خواهد کرد. میتوانید با انتخاب دکمهها و نرم افزار متناسب با سلیقه خود، بازی با موس مخصوص خودتان را تجربه کنید.