نمایشگر OLED لپ تاپ، نوعی نمایشگر است، که ممکن است لپتاپهای هر کدام از ما، از آن برخوردار باشند، حال این سوال پیش میآید که فرق این نمایشگر با دیگر نمایشگرها چیست و آیا ارزش خرید دارد یا خیر؟ در کالاومگ به بررسی این مدل خواهیم پرداخت.
OLED چیست و چرا از آن استفاده کنیم؟
در ابتدا برای آشنایی با لپتاپهای OLED بهتر است که بدانید این فناوری چیست و چگونه عمل میکند؟ این کلمه مخفف عبارت Organic Light Emitting Diode است.
فناوری OLED مشابه فناوری LED از همان مفهوم دیودها که از تابش نور استفاده میکنند، بهره برده است. تفاوت آن در این است که به جای آنکه صفحه تولیدکننده نور تنها با استفاده از نیمه هادیها فعالیت کند، مولکولهای آلی برای انجام اینکار بکار میروند. همچنین وزن این نوع از صفحات نمایش کمتر است.
صفحه نمایشهای تولید شده توسط این تکنولوژی روشن تر با رنگهای سرزنده تر هستند. از این رو جذابیت استفاده از OLED بیشتر است. همچنین مصرف کمتر انرژی نیز از جمله خصوصیات ویژه اینگونه نمایشگرها به حساب میآیند.
پنلهای IPS میتوانند رنگهای دقیقی تولید کنند و گسترهها یا محدودههای کاملی را که کاربران رایانه شخصی برای انجام کارهای مختلف به آن نیاز دارند، پوشش دهند. آنها همچنین زاویه دید گسترده، زمان پاسخگویی سریع و نرخ تازه سازی سریع را ارائه میدهند.
از سوی دیگر، نمایشگرهای OLED از یک لایه ترکیبی آلی تشکیل شدهاند، که در آن پیکسلهای منفرد هنگام اعمال الکتریسیته نور میتابند. از آنجایی که هر پیکسل نور تشکیل دهنده تصویر را ساطع میکند، ایجاد یک ناحیه سیاه روی صفحه به سادگی با خاموش کردن پیکسلهای مناسب انجام میشود.
در مقایسه با پنلهای IPS که نور پسزمینه همیشه روشن است و نشتی نور اجتنابناپذیر است، پنلهای OLED میتوانند سیاهی واقعی ایجاد کنند. این به آنها نسبت کنتراست تقریبا بی نهایت می دهد، که تصاویری بسیار پویا از جمله صحنه های تاریک در ویدیو با هزاران جزئیات را ایجاد می کند.
نمایشگر OLED لپ تاپ دارای زوایای دید گسترده و نرخ تازهسازی و زمان پاسخ فوقالعاده سریع هستند. و تا کنون، پنلهای OLED تولید شده برای لپتاپها بهطور جهانی طیفهای رنگی فوقالعاده گسترده، تا ۱۰۰ درصد وسعت sRGB و میانگین ۹۵ درصد وسعت AdobeRGb، با دقت رنگ بالا با DeltaE ارائه کردهاند (تفاوت بین «واقعی» ” رنگ و آنچه که یک صفحه نمایش نشان می دهد) کمتر از ۱.۰ است که برای چشم انسان قابل تشخیص نیست. نمایشگرهای IPS نیز می توانند رنگ های گسترده و دقیقی ارائه دهند، اما در دنیای لپ تاپ بهترین نمایشگرهای IPS به گران ترین لپ تاپ ها محدود میشود.
معایب OLED چیست؟
OLED چند معایب دارد. به عنوان مثال، حداقل از نظر تئوری نمی تواند به اندازه IPS روشن شود. در دنیای واقعی، لپتاپهای IPS و OLED تقریباً حداکثر روشنایی یکسانی دارند و اگر میخواهید نمایشگرهای روشنتری داشته باشید، باید به صفحهنمایشهای mini-LED اپل نگاه کنید.
نمایشگر OLED لپ تاپ نیز قدرت بیشتری نسبت به پنلهای IPS مصرف میکنند، حداقل در هنگام نمایش صحنههای روشن با رنگهای سفید زیاد. از لحاظ تئوری، نمایشگرهای IPS باید انرژی بیشتری مصرف کنند زیرا نور پسزمینه همیشه روشن است، اما در عمل OLED تمایل به مصرف انرژی بیشتری دارد، زیرا محتوای بسیار روشن است و بنابراین نیاز به پیکسلهای بیشتری برای روشن شدن دارد. به همین دلیل است که سازندگان معمولاً لپتاپهای خود را به حالت تاریک ویندوز ۱۱ پیشفرض میکنند تا میزان سیاهی روی صفحه را به حداکثر برسانند، جایی که هیچ برقی مصرف نمیشود.
در نهایت، نمایشگر OLED لپ تاپ، نیز ممکن است دچار سوختگی شوند، جایی که تک تک پیکسل ها می توانند تخریب شوند. اگر نمایشگر OLED یک تصویر ثابت را برای مدت طولانی نشان دهد، میتواند باعث شود که همان پیکسلها سریعتر از بین بروند و یک تصویر شبح روی صفحه ظاهر شود. تا کنون، سوختن مشکل اصلی در لپتاپها نبوده است، چرا که به جز قسمتهای خاصی مانند نوار وظیفه، دقیقاً تصویر مشابهی را نشان نمیدهند. و برخی از تولیدکنندگان، مانند ایسوس، ویژگیهایی را ارائه میکنند که میتوانند پیکسلها را کمی تغییر دهند و محافظ صفحه نمایش را پیادهسازی کنند که میتواند به جلوگیری از سوختن کمک کند.
ویژگیهای نمایشگر OLED لپ تاپ
- اولین نکته ای که باید در مورد نمایشگر OLED لپ تاپ بدانید، این است که جزء نمایشگر هایی هستند که قادر به تولید رنگ سیاه مطلق و سفید بسیار روشن به ازای هر پیکسل هستند. این در حالی است که سایر نمایشگرها مثلا صفحه نمایش های LED این قابلیت را ندارند.
- در نمایشگرهای اولد نوردهی توسط پیکسل ها انجام می شود. یعنی در این نوع نمایشگر به ازای هر پیکسلی که وجود دارد یک منطقه نوردهی نیز وجود دارد. برای مثال یک لپ تاپ با صفحه نمایش OLED 4K این قابلیت را دارد تا بیش از ۸ میلیون منطقه نوردهی ایجاد کند. این در حالی است که یک نمایشگر LCD هیچگاه نمی تواند به اندازه یک نمایشگر اولد از خود نور تولید کند.
- در نمایشگرهای اولد شما می توانید تصاویر را با کیفیت بالاتری مشاهده کنید که در واقع به دلیل داشتن کنتراست بالاتر می باشد، مانند مدلهای asus
- در نمایشگر اولد هر کدام از پیکسلها به طور جداگانه خاموش و روشن میشوند که همین قضیه منجر به ایجاد رنگ سیاه خالص می شود.
- صفحه نمایش های اولد به دلیل تاخیر پایین در نمایش پیکسل ها، برای افراد مختلف به خصوص گیمرها محبوبیت بالایی دارند و این دسته افراد بیشتر به سراغ انتخاب این نمایشگرها می روند.
- مصرف انرژی در نمایشگرهای اولد نسبت به سایر نمایشگر ها کمتر است به طوری که در شرایط یکسان و برابر این نمایشگرها نسبت به سایر نمایشگرها انرژی کمتری مصرف می کنند و دلیل این امر نیز داشتن خاصیت خود تابشی می باشد.
- اگر در نمایشگرهای اولد به عنوان تصویر زمینه از تصاویری استفاده کنید که رنگ تیره داشته باشند، انرژی مصرفی کمتر خواهد شد. چون لازم است تا پیکسل های کمتری روشن شوند و این موضوع در مورد پس زمینه های روشن و رنگی عملکرد برعکس دارد.
چه کسی باید از نمایشگر OLED لپ تاپ استفاده کند؟
از آنجایی که نمایشگر OLED لپ تاپ رنگهای بسیار گسترده و دقیق با رنگهای مشکی جوهری دارند، برای سازندگان عالی هستند. هر کسی که با تصاویر و ویدئو کار می کند و به بهترین عملکرد رنگ و مقیاس خاکستری نیاز دارد، باید یک پنل OLED را در نظر بگیرد.
نمایشگر OLED لپ تاپ، همچنین برای مصرفکنندگان رسانه عالی است، زیرا OLED به لطف سیاههای فوقالعاده تیره در نمایش محتوای محدوده دینامیکی بالا (HDR) عالی است. اگر محتوای Netflix و Amazon Prime Video، دو سرویس استریم که محتوای HDR را ارائه میدهند زیاد است، OLED میتواند تجربه برتری را ارائه دهد. این امر مخصوصاً برای هر کسی که برنامههای تلویزیونی و فیلمهایی را تماشا میکند که دارای صحنههای بسیار تاریک هستند صادق است، جایی که نمایشگرهای OLED میتوانند جزئیات بیشتری را نسبت به پنلهای IPS نشان دهند. خرید لپ تاپ لنوو و خرید لپ تاپ ایسوس را در این نمایشگر به شما پیشنهاد میکنیم.
در نهایت، حتی کارگران معمولی بهرهوری نیز میتوانند از رنگهای سیاه تیره OLED بهره ببرند. برای مثال، نویسندگان از نحوه ظاهر شدن متن سیاه روی پسزمینه سفید قدردانی میکنند.
آیا باید لپ تاپ OLED بخرید؟
اگر صفحهنمایش فوقالعاده روشن با رنگهای پویا و مشکی عمیق میخواهید، پاسخ سریع «بله» است. تعداد لپتاپهای OLED بیشتری نسبت به آنچه که در اینجا ذکر کردهایم، در طیف وسیعی از قیمتها و عوامل شکلی موجود است. برخی از نقاط ضعف مانند کاهش عمر باتری وجود دارد، اما اگر با صفحه نمایش خوب مشکلی ندارید، نمایشگر OLED لپ تاپ یک راه عالی برای رفتن است.
در آخر ما خرید لپ تاپ با نمایشگر OLED را به شما پیشنهاد میکنیم، میتوانید به سایت کالاوما سر بزنید و تنوع قیمتها و مدلهای لپتاپها را مشاهده کنید.